CarwashPro http://www.carwashpro.nl Vakblad over carwash Fri, 24 Feb 2017 11:00:48 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.7.2 Hoofdprijs WinterWasWeken in Naaldwijk http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/24/hoofdprijs-winterwasweken-in-naaldwijk/ http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/24/hoofdprijs-winterwasweken-in-naaldwijk/#respond Fri, 24 Feb 2017 11:00:48 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=43068 Bij Carwash Westland in Naaldwijk is de hoofdprijs van Bovag WinterWasWeken gevallen. Patrick van Nieuwkerk liet daar tijdens de actieweken zijn auto wassen en won na het insturen van de code op zijn kanskaart de hoofdprijs, een auto naar keuze ter waarde van 10.000 euro. Welke auto hij hiervoor gaat aanschaffen is nog onbekend. 

Nieuwkerk was blij verrast toen hij hoorde dat hij de winnaar is van de auto. In totaal werden zo’n 450.000 kanskaarten uitgedeeld waarvan er 40.000 daadwerkelijk op de speciale actiesite zijn ingevuld. “Bovag is zeer blij met dit resultaat. We hebben veel media aandacht op onder andere de radio gerealiseerd. Daarnaast heeft het entousiasme van de deelnemende bedrijven ook enorm geholpen bij het overweldigde succes”, vertelt Elvira Spoelstra van Bovag.

Belangrijke actie

Iedereen die in januari de auto heeft gewassen bij één van de deelnemende Bovag autowasbedrijven ontving in het kader van de WinterWasWeken zo’n kanskaart. Die kaart gaf de ontvanger sowieso recht op een gratis abonnement op een krant naar keuze. Daarnaast maakte elke klant ook kans op een auto ter waarde van 10.000 euro en één van die vier wintersportcheques. Carwash Westland in Naaldwijk was één van de honderd deelnemers aan deze actie.

“Het is belangrijk om ook in de winter de auto regelmatig te wassen. De wegen liggen bezaaid met troep. Sneeuwresten, modder, pekel en andere viezigheid kunnen de lak en de velgen aantasten, maar hechten zich ook in de wielkasten en aan de onderkant van de auto”, aldus Spoelstra. Volgens haar is het slecht voor de auto, niet alleen qua uitstraling, maar ook qua functioneren. “Bedenk daarbij dat veel moderne auto’s allerlei systemen aan boord hebben die gebruik maken van camera’s, sensoren en radars. Als die besmeurd zijn, werken ze niet meer of niet goed.” Het is daarom ook juist in de winter goed om de auto regelmatig te wassen volgens haar.  

]]>
http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/24/hoofdprijs-winterwasweken-in-naaldwijk/feed/ 0
Bejaarde vrouw veroorzaakt ton schade aan roll-over http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/23/bejaarde-vrouw-veroorzaakt-ton-schade-aan-roll-over/ http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/23/bejaarde-vrouw-veroorzaakt-ton-schade-aan-roll-over/#respond Thu, 23 Feb 2017 10:31:27 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=43021 In het Duitse Hollenstedt is afgelopen week een bejaarde vrouw zo gecrasht dat de roll-over waarop ze inreed voor ongeveer 100.000 euro schade opliep. De 84-jarige bestuurster moet mogelijkerwijs haar rijbewijs inleveren. Een speciale commissie buigt zich nu over de vraag of de vrouw nog wel bekwaam is om deel te nemen aan het verkeer. Ze kan volgens de politiechef ook vrijwillig afstand doen van het papiertje, maar hij weet niet of ze dit van plan is. 

De vrouw verwarde waarschijnlijk het gaspedaal met de rem in de automaat waarin ze reed. Hierdoor botste ze niet alleen tegen de wasinstallatie maar ook tegen twee andere auto’s. Tegen het Duitse dagblad Bild meldt de vrouw: “Ik heb al sinds 1961 mijn rijbewijs en nog nooit een ongeluk gehad.” Het spijt haar enorm wat er is gebeurd en ze heeft geen idee hoe het ongeval heeft kunnen proberen.

Roll-over

De bejaarde reed met haar Hyundai eerst tegen de roll-over van een tankstation, vervolgens botste ze tegen een Volkswagen bij het tankstation om vervolgens ook nog met een Ford op de weg te botsen. Bij deze laatste crash raakte de 28-jarige bestuurster van die auto licht gewond. De politie doet onderzoek naar het voorval. Na het incident vervolgde de bejaarde vrouw haar weg naar huis met haar rollator, de chaos achter zich latend. De schade aan de voertuigen en wasinstallatie bedragen volgens politieschatting ongeveer 90.000 euro. De roll-over is nog zo’n acht weken buiten gebruik.

Bron foto: NDR

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/23/bejaarde-vrouw-veroorzaakt-ton-schade-aan-roll-over/feed/ 0
Geurverwijdering; kans voor de carwashbranche http://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2017/02/22/geurverwijdering-kans-voor-de-carwashbranche/ http://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2017/02/22/geurverwijdering-kans-voor-de-carwashbranche/#respond Wed, 22 Feb 2017 07:42:36 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=43014 Het verwijderen van smerige geuren als bijvoorbeeld de welbekende hondengeur of de geur van sigaretten kan een flinke opgave zijn. Hier liggen kansen voor de carwash-branche, met name in het segment van tweedehands auto’s. Het kopen hiervan is voor veel mensen een flinke zoektocht, want tussen de vele aanbieders zitten er genoeg die niet helemaal eerlijk zijn. Soms komt men er na de aanschaf achter dat de auto toch niet zo fris ruikt als deze in de showroom deed.

Als consumenten proberen om onaangename geuren uit de auto te verwijderen en daarin falen, gaan ze op zoek naar professionele alternatieven. Voor een wasstraat liggen hier kansen, schrijft het Amerikaanse vakblad Professional Carwashing & Detailing. Het begint met het echt leegmaken van de auto. Bij een gebruikte auto weet je namelijk nooit zeker of echt alles eruit is. Het is daarom zaak om de auto eerst echt goed op te ruimen, ook op moeilijk te bereiken plekken. Dat

Verstopte stank

Vervelende geurtjes zitten vaak verstopt in de bekleding van de auto. Het is daarom zaak om een auto eerst goed te stofzuigen. Helpt dat niet dan is het een optie om de bekleding van de auto te reinigen met stoom. Als zelfs dat niet helpt, is het vaak goed om speciale shampoo voor het interieur te gebruiken. Bij leren stoelen is het weer anders, deze moeten behandeld worden met speciale leerpoets.

Het meest belangrijke is dat het personeel goed is geïnstrueerd en weet hoe het met allerhande oppervlakten moet omgaan. De harde oppervlakten moeten ook goed gereinigd worden, het dashboard is daarbij het voornaamst. Een verborgen veroorzaker van stank in een auto is de airconditioning. Het circuleert de lucht door de auto waardoor de vieze geur moeiteloos verspreid wordt. In de airco kunnen in sommige gevallen zelfs schimmels vormen. Met een speciale airco-cleaner kan het systeem worden uitgespoten.

Natuurlijke geuren

Een grote uitdaging is sigarettenlucht. Doordat de lucht zich verspreidt, gaat de stank overal diep inzitten. Als een auto echt schoon is moet er luchtverfrisser onder de motorkap worden verspreid. Het best is om dit te doen bij de luchtinlaat zodat er een aangename geur in de hele auto komt. Soms kan het nodig zijn om dit vaker te doen om het effect echt goed te ruiken. Het is goed om aan natuurlijke middelen te denken omdat sommige luchtjes voor een onaangenaam effect kunnen zorgen als ze zich vermengen met andere producten.

Mensen die van de geur van verse koffie houden, kunnen het best een bakje met versgemalen bonen plaatsen. Mint-extract en citrusoliën zorgen ook voor een aangename geur zonder het gebruik van nog meer chemicaliën.  Een andere natuurlijke geur die ook nog eens onaangename geuren absorbeert, is houtskool. Het is aan te raden om klanten te vertellen een briket houtskool een aantal dagen in de auto te leggen. Er zijn ook speciale filters met houtskool, dit maakt het nog makkelijker.

Ozon

Een optie die steeds meer in populariteit wint, is het gebruik van ozon. Het nadeel is echter dat dit een flinke investering vraagt en dat het erg precies werk is. De ozon valt op een agressieve manier stank in de auto aan. Het nadeel hiervan is dat het niet langer dan dertig minuten in de auto gebruikt kan worden. Wordt dit niet goed in de gaten gehouden dan wordt het interieur beschadigd. De auto moet helemaal ingepakt worden en vervolgens worden gevuld.

Hoe het ook wordt aangepakt. Er is nog een grote markt die bereikt kan worden. De carwash is deskundig op dit gebied en er zijn genoeg tools en trucjes die kunnen worden gebruikt om ook dit segment van de markt te voorzien van kwaliteit. Voor de enthousiaste ondernemer kan het zeker een erg mooie aanvulling van de al aangeboden services zijn.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/autoverzorging/2017/02/22/geurverwijdering-kans-voor-de-carwashbranche/feed/ 0
Tien tips voor het vinden van goed carwash-personeel http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/21/tien-tips-voor-het-vinden-van-goed-carwash-personeel/ http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/21/tien-tips-voor-het-vinden-van-goed-carwash-personeel/#respond Tue, 21 Feb 2017 09:03:14 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42966 Goede medewerkers voor de carwash vinden is vaak een hele opgave. CarwashPro zocht uit waar op gelet moet worden in de zoektocht naar nieuw en goed passend personeel voor een wasgelegenheid. De perfecte medewerker bestaat niet. Maar ga voor een sollicitant die zo goed mogelijk aan de gestelde eisen voldoet. Lees hieronder de tien tips voor exploitanten en managers van autowasbedrijven die op zoek zijn naar goed personeel.

Kies niet voor Koning Eenoog

Als je tien reacties hebt, selecteer dan niet op basis van deze tien, maar beoordeel elke reactie separaat. Maak geen voorspelling van wie de beste kandidaat zou kunnen zijn. Als iemand niet voldoet, wijs hem dan af. Je hoeft immers niet uit deze tien te kiezen als er geen geschikte kandidaat tussen zit. Het is beter om de zoektocht voort te zetten dan te kiezen voor iemand die niet echt voldoet, maar minder slecht scoort dan de andere kandidaten.

Bepaal vooraf de belangrijkste eigenschappen en houd hieraan vast

Denk goed na over de belangrijkste eigenschappen waarover de toekomstige kracht moet beschikken. Schrijf op in welke werksituaties deze eigenschap van belang is. Op basis van deze situatie kun je vragen opstellen. Stel alle kandidaten dezelfde vragen en noteer het antwoord zo letterlijk mogelijk. Gebruik deze antwoorden om later een weging te maken. Stel de vragen zo concreet mogelijk. Maak geen aannames. Als iets niet helemaal wordt uitgesproken of algemeen blijft, vraag dan door en vul niet zelf de antwoorden van de kandidaat aan.

Je moet jezelf heel goed afvragen wat voor iemand je precies zoekt en dat beeld ook niet loslaten, zeker niet tijdens het gesprek. Het gebeurt regelmatig dat tijdens het gesprek iemand langskomt waar bijvoorbeeld een bedrijfsleider of manager snel een band mee voelt. Als je je daardoor laat leiden, komt het niet goed. Of een sollicitant ‘leuk’ is, is dus helemaal niet belangrijk.

Wat vond de vorige leidinggevende

Vraag de kandidaat te vertellen wat zijn vorige leidinggevende over hem zou zeggen. Bijvoorbeeld: Hoe zou je vorige manager jouw houding ten opzichte van je collega’s beschrijven? Wat zou hij antwoorden als wij vragen naar je positieve eigenschappen? Wat zou hij antwoorden als we vragen naar verbeterpunten? Welke tips zou hij je meegeven?

Betrek collega’s bij het selectieproces

Leid de kandidaat in je bedrijf rond en stel hem voor aan de collega’s of nodig de kandidaat in de pauze uit in de kantine. Vraag je collega’s later of ze met deze kandidaat willen werken en wat hen opviel. Betrek de collega’s dus bij het proces en voer het sollicitiatiegesprek niet in je eentje. De andere collega’s moeten tenslotte met het nieuwe personeelslid samenwerken. De werknemers die bij het gesprek zitten, mogen ook best een belangrijke stem hebben in het uiteindelijke besluit. Als ze van tevoren al een negatief beeld hebben over iemand komt dat de werksfeer niet ten goede. Laat de kandidaat mee lunchen in een kantine, ga als leidinggevende even weg en vraag na afloop wat de mensen van een kandidaat vonden.

Bel referenties

Bel bij voorkeur de leidinggevenden waarover je gevraagd hebt te vertellen. Toets dit verhaal. Ga er niet van uit dat je een betere leidinggevende bent en dat hetgeen in het verleden is voorgevallen jou dus niet zal overkomen. Rationaliseer gedrag ook niet met de gedachte dat de situatie anders is of dat de kandidaat een aantal jaren wijzer is. Ook hier is het van belang dat de vragen zo concreet mogelijk zijn. Vraag dus niet aan de referentie: is de kandidaat klantvriendelijk? Maar vraag in welke mate vindt u deze kandidaat klantvriendelijk? Waar blijkt dat uit? Heeft u een voorbeeld?

Zoek niet naar bevestiging van je eerste indruk

Het gros van de selectiegesprekken heeft niet zoveel toegevoegde waarde. Wat selecteurs bewust en onbewust doen tijdens een gesprek is hun eerste indruk bevestigd zien te krijgen. Daarbij worden alle signalen die passen in het beeld dat de selecteur heeft van de kandidaat, gebruikt als bewijs. Alle signalen die niet passen, worden genegeerd of niet opgemerkt. Om deze valkuil te omzeilen is een gestructureerd interview belangrijk. Daarbij is het evenzeer van belang dat er meer mensen aanwezig zijn bij het gesprek.

Houding is belangrijker dan vaardigheden

Het zoeken naar het juiste personeel zou minder moeten gaan om opleiding of achtergrond van de toekomstige medewerker, maar veel meer om attitude en houding. Vaardigheden zijn vaak wel aan te leren. Een houding is echter veel lastiger te veranderen. Is iemand aan het einde van een lange dag hard werken chagrijnig geworden? Of is hij nog steeds vriendelijk tegen klanten? Een dergelijke instelling is veel moeilijker aan te leren dan bedrijfsmatige handelingen. Selecteer daarom op houding en persoonlijkheid en niet zozeer op vaardigheden.

Komen de verwachtingen overeen

In een gesprek moet gekeken worden wat een kandidaat van het bedrijf verwacht. Want hoe denkt een potentiële werknemer bijvoorbeeld dat een werkdag eruit ziet? Als tijdens het gesprek blijkt dat hij of zij een heel ander beeld heeft dan wat wordt verwacht, is het misschien beter om niet verder te gaan met elkaar. Het heeft geen zin om zo iemand aan te nemen, aangezien het bij verkeerde verwachtingen al snel voorbij kan zijn. Ook kun je vragen aan de sollicitant of hij zichzelf zou aannemen en waarom. Dit is een vraag waar je tijdens een sollicitatiegesprek makkelijk op kunt doorvragen en waardoor je snel een beeld van een sollicitant kunt vormen.

Kijk naar lichaamstaal

Lichaamstaal is ook heel belangrijk. Let bijvoorbeeld goed op als de kandidaat binnenkomt. Gaat hij stil in een hoekje staan of maakt hij een praatje met mensen. Ook tijdens het gesprek is de houding belangrijk. Zit hij er gesloten bij of juist heel open? Uit dat soort aandachtsgebieden kan al een hoop informatie worden gehaald.

Wees zorgvuldig bij het uitnodigen van kandidaten

Wie je op gesprek uitnodigt, moet zeer zorgvuldig worden uitgezocht. Het tv-programma Boer Zoekt Vrouw is hiervan een mooi voorbeeld. Op een gegeven moment krijgen de boeren brieven van dames die interesse hebben. Dit gaat hetzelfde met een bedrijf. Een boer of bedrijf met achthonderd brieven moet heel anders selecteren dan een boer met maar twintig brieven. Het verschil zit ‘m in de eerste scan. Er moet in korte tijd veel worden doorgespit. De boer met veel brieven kijkt bijvoorbeeld eerst naar of de foto bevalt en of de hobby’s overeenkomen. Degene met weinig brieven kijkt waarschijnlijk naar heel andere kwaliteiten.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/21/tien-tips-voor-het-vinden-van-goed-carwash-personeel/feed/ 0
Kleiboer Carwash mag nieuwe vestiging bouwen in Apeldoorn http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/20/kleiboer-carwash-mag-nieuwe-vestiging-bouwen-in-apeldoorn/ http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/20/kleiboer-carwash-mag-nieuwe-vestiging-bouwen-in-apeldoorn/#respond Mon, 20 Feb 2017 14:03:54 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42989 Carwash Kleiboer mag eindelijk uitbreiden naar de Woonboulevard in Apeldoorn. De gekozen locatie is geschikt bevonden en het gemeentebestuur heeft de bezwaarschriften van omwonenden naast zich neergelegd. Het college van burgemeester en wethouders ziet de wasstraat als verwacht dat het zorgt voor extra publiek richting de Woonboulevard. Het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt wordt donderdag in de gemeenteraad besproken en lijkt definitief.

Eigenaresse Wil Kleiboer is verheugd met de uitkomst. “We hadden al enige tijd plannen om uit te breiden. Soms is het zo druk bij de andere vestiging aan de Sleutelbloemstraat, dat we het bijna niet aankunnen.” Ze is bijna een jaar bezig geweest met de rompslomp rondom de uitbreiding. “Daarom zijn we ook zo blij dat het nu eindelijk zo goed als rond is.”

Bouwstart

Op het braakliggende terrein achter meubelzaak De Groot Wonen, wordt waarschijnlijk nog voor de zomer gestart met het bouwen. “We wilden al een tijd een extra locatie. Nu kunnen we het eindelijk realiseren. We weten dat we nu een grote nieuwe groep kunnen aanspreken. Als wij het niet hadden gedaan, had waarschijnlijk iemand anders het gedaan.” Volgens haar is in de desbetreffende hoek van Apeldoorn nog geen andere aanbieder. Ze denkt dan ook dat de nieuwe wasstraat een groot succes zal worden.

Een aantal omwonenden heeft een bezwaarschrift ingediend tegen de komst van de wasstraat. Ze zijn bang voor overlast en vrezen een minder mooi uitzicht vanuit huis. Daarnaast betwijfelen ze of het een goed idee is op deze plek een carwash te realiseren. “Gelukkig ging het college niet mee in deze bezwaren. We hadden het ook niet verwacht en hebben nu de definitieve zekerheid.”

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/20/kleiboer-carwash-mag-nieuwe-vestiging-bouwen-in-apeldoorn/feed/ 0
Gezocht: 50.000 autopoetsers http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/20/gezocht-50-000-autopoetsers/ http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/20/gezocht-50-000-autopoetsers/#respond Mon, 20 Feb 2017 10:25:36 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42970 On The Spot Carwash zoekt zo’n 50.000 nieuwe medewerkers in de omgeving van de Amerikaanse steden Dallas en Fort Worth. Het bedrijf ziet voor de carwash een ander business model en denkt dat het weleens snel afgelopen zou kunnen zijn met de reguliere wasstraat en autodetailer. Het op locatie bedienen van klanten zou de toekomst zijn volgens hen.

On The Spot denkt dat veel mensen het vervelend vinden om naar een wasstraat te gaan en willen daarom een service op maat en op locatie aanbieden. Het bedrijf wil ‘On the spot’-diensten aanbieden. Thuis of tijdens het werk de auto professioneel laten poetsen en detailen. Als antwoord op de enorme vraag naar hun diensten zoekt het bedrijf nu 50.000 extra werknemers die voor een behoorlijke vergoeding aan de slag willen. De salarissen liggen tussen de 14 en 72 dollar per uur.

Verschillende pakketten

Werken wanneer je wil en verdienen wat je nodig hebt is een slogan van het Amerikaanse bedrijf. Ze willen met hun businessmodel een verschil maken in de waswereld. Het bedrijf biedt verschillende pakketten aan de consument; van een snelle was tot uitgebreide detailing. Ze passen zich volledig aan aan de klant. De services kunnen aangeboden worden vanaf een parkeerplaats voor het werk tot aan een kort moment voor een schoonheidssalon.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/20/gezocht-50-000-autopoetsers/feed/ 0
Haagse ondernemer kiest voor nieuwste dogwash van iClean http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/17/haagse-ondernemer-kiest-voor-nieuwste-dogwash-van-iclean/ http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/17/haagse-ondernemer-kiest-voor-nieuwste-dogwash-van-iclean/#respond Fri, 17 Feb 2017 09:00:47 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42928 Dogwash-leverancier iClean heeft een overeenkomst gesloten met Tankstations Jongeneel in Den Haag. Het familiebedrijf van Mattijs en Stefanie Jongeneel krijgt als eerste het nieuwe iClean Dogwash Cube-model. “Na vijf jaar lang een andere machine te hebben gebruikt, gaan ze nu over op de meest moderne versie die we bieden. Hierbij gaan ze ook van alleen contant betalen naar ondersteuning van moderne betaalmiddelen” aldus Jelle Kolner van de dogwash-specialist.

“In de vijf jaar dat het huidige ‘basic model’ bij Jongeneel heeft gestaan, is deze zeker terugverdiend. Met zo’n dertig wassingen per week heeft de machine het goed uitgehouden”, zegt Kolner. In het nieuwe model zitten veel ‘upgrades’ in vergelijking met het oudere model. “Er kan niet alleen met cash, maar ook met alle moderne betaalmiddelen worden betaald.”

Rendement

“Daarnaast beschikt het over een touchscreen en vocale ondersteuning in veertien talen. Tevens zit op het model een functie met stemmen van bekende personen. Op het scherm kan reclame worden afgespeeld zodat ook op die manier het maximale rendement uit de dogwash te halen valt.”

Het oude model beschikte volgens Kolner uitsluitend over drukknoppen. “Dit is veranderd naar een touchscreen, een heel stuk moderner. We zijn af van het wasbox-idee.” Volgens het bedrijf is er vanaf zo’n 11.500 euro een dogwash te koop. “Het meest luxe model zoals bij Jongeneel kost wel iets meer.”

Tijd voor wat anders

Stefanie Jongeneel heeft uiteindelijk voor het nieuwste model gekozen. “Om na vijf jaar onze vaste wassers iets nieuws te kunnen geven, besloten we dat het tijd was voor wat anders.” In december vorig jaar zag ze in een iClean-nieuwsbrief de nieuwste modellen voorbij komen. “Ik twijfelde een beetje tussen het Futura- en Cube-model. Uiteindelijk kozen we voor die laatste, de meest luxueuze versie.”

Het Cube-model ziet er net als het Futura-model futuristsch uit, iets dat Jongeneel zeker kon waarderen. “Het rvs rondom de dogwash zorgt voor een heel moderne uitstraling. De versie die we nu hebben aangeschaft, leek mij beter voor de hond.” Ten opzichte van het andere model, zou de bak in deze versie wat groter lijken door de vierkante, in plaats van de ronde vorm.

30 honden per week

Volgens haar was het vernieuwen niet per se nodig. “Het apparaat dat we hadden staan, kon nog zeker een tijd mee. We vonden het echter leuk om wat nieuws te doen. Daarnaast loopt het wel echt goed met gemiddeld zo’n 25 tot 30 honden per week.” Vooral rondom feestdagen is het volgens haar erg druk. “Na Pasen en kerst is het drukker dan normaal. Mensen maken dan niet alleen het huis, maar ook de hond schoon.”

Ook na de zomervakantie is het over het algemeen druk. “Als de hond uit een opvang of asiel komt, maken mensen hem ook even schoon voordat het dier mee naar huis wordt genomen.” Wellicht kijkt Jongeneel, tijdens het vernieuwen van een ander tankstation, ook naar een dogwash. “Het moet in het plaatje passen, dus wie weet.”

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/17/haagse-ondernemer-kiest-voor-nieuwste-dogwash-van-iclean/feed/ 0
OOTW overhandigt iPad aan winnaar e-learning Actieve Verkoop http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/16/ootw-overhandigt-ipad-aan-winnaar-e-learning-actieve-verkoop/ http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/16/ootw-overhandigt-ipad-aan-winnaar-e-learning-actieve-verkoop/#respond Thu, 16 Feb 2017 16:20:46 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42982 Het opleidingsfonds voor tankstations en wasbedrijven OOTW heeft onlangs een iPad overhandigd aan de winnares van de game Actieve Verkoop. Een personeelslid van Esso Rietvelden mocht de prijs in ontvangst nemen, omdat ze de meest enthousiaste speler was. Op de website van het opleidingsinstituut verscheen haar naam telkens weer met een honderd procent score in de top-5.

OOTW lanceerde afgelopen najaar gelijktijdig de compleet vernieuwde e-learning Actief Verkopen en de game Actieve Verkoop. Inhoudelijk behandelt de gratis e-learning het gehele gastvrije verkoopproces waarin praktische technieken worden aangeleerd. De bewustwording van het actief verkopen loopt als rode draad door de gehele e-learning.

Den Bosch

Eind vorige maand werd de iPad overhandigd aan de winnaar: Wilma van den Oetelaar van Esso Rietvelden in Den Bosch. De medewerkster is een trouwe gebruiker van het branchepaspoort. In de afgelopen twee jaar heeft ze alle beschikbare e-learnings gemaakt en ook een klassikale training gevolgd. “Ik kan het branchepaspoort iedereen aanraden. De e-learnings en trainingen zijn erg leuk en je wordt er zeker niet dommer van.”

Op de vraag of er nog een training is die ze zou willen volgen, antwoordde ze: “Een training op het gebied van olie- en smeermiddelen, waarin wordt uitgelegd hoe je een motorkap open krijgt, waar de olie-, koelvloeistof- en ruitensproeiervloeistof-reservoirs zich bevinden en hoe je dit bijvult. Dit bieden wij namelijk als extra service aan.”

De medewerkster kan haar opleidingsvoucher voor dit onderwerp gebruiken. Het opleidingsinstituut kan namelijk een in-company training organiseren, die ook de gewenste onderwerpen aan bod brengt. Dit gaat in overleg en kan op de eigen locatie.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/algemeen/2017/02/16/ootw-overhandigt-ipad-aan-winnaar-e-learning-actieve-verkoop/feed/ 0
Wascoach zorgt voor een hogere omzet in de carwash http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/15/wascoach-zorgt-voor-een-hogere-omzet-in-de-carwash/ http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/15/wascoach-zorgt-voor-een-hogere-omzet-in-de-carwash/#respond Wed, 15 Feb 2017 09:30:28 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42948 Om zowel personeel als klanten aan de nieuwe roll-over te laten wennen, heeft NRGValue bij hun vernieuwde carwash in Winterswijk een heuse wascoach ingeschakeld. Dit is onderdeel van een onlangs gesloten deal tussen de tankstation-exploitant en Washtec. De coach is drie dagen op de Esso-locatie in de Gelderse plaats. “Dan zorg ik ervoor dat het personeel een ‘boost’ krijgt en dus optimaal gebruik kan maken van de verschillende mogelijkheden van de nieuwe installatie”, zegt wascoach Marcel van der Lans.

De 69-jarige pensionado kwam erachter dat hij nog niet helemaal klaar was voor zijn pensioen. “Ik heb te veel energie om stil te blijven zitten. Daarnaast vind ik het heerlijk om met mensen om te gaan.” Dat uitgerekend hij nu zijn kennis kan overbrengen op het carwash-personeel is volgens hem een godsgeschenk. “Ik maak mezelf zo nog steeds nuttig. Ik heb de precieze cijfers niet, maar de grote oliemaatschappijen blijven om mijn hulp vragen. De omzet stijgt al na anderhalve dag als ik aanwezig ben.”

Meeloopdagen

Hij wil het ‘tsjakka’-gevoel aan het personeel en wassers overbrengen. “Ik probeer mijn enthousiasme over te geven. Als ik weg ben, moet het personeel het natuurlijk zelf doen. Maar als het werkt en ze die boost vasthouden, doet het echt veel met de omzet.” De wascoach houdt drie punten aan. “Veiligheid, kennis en verkoop staan in mijn begeleiding centraal. Vooral het verkopen vind ik onwijs leuk. Het is echt een sport om een consument een beter programma te laten nemen dan waar deze in eerste instantie aan dacht.”

Na afloop van zijn meeloopdagen schrijft hij een evaluatie. “Deze gaat naar WashTec en de oliemaatschappij. Daarop kunnen zij de locatie ook weer evalueren. Ik observeer in die drie dagen alle factoren en zie uiteraard hoe het loopt en wat de potentie op een locatie is.” Als Van der Lans weggaat, wil hij zoveel mogelijk medewerkers gezien hebben. “Ik bel altijd van tevoren zodat ook de mensen die vrij hebben even kunnen komen kijken. Het stukje veiligheid en onderhoud van de machine is namelijk erg belangrijk.”

In de meeste gevallen gaat de coach langs bij ondernemingen met een nieuwe machine. Hij kan op deze manier goed laten zien wat de machine die is geplaatst allemaal kan. “Ik vind het niks om de hele dag aan de koffietafel te hangen. Daar schiet niemand ook iets mee op. Het is juist leuk om te laten zien wat de mogelijkheden zijn met de machine, hoe alles werkt.” Daarnaast vindt hij het belangrijk om uit te leggen wat er moet gebeuren als het een keer wat minder werkt. “Ik heb het meegemaakt dat er een storing was bij een bepaald bedrijf en dat de carwash dicht ging. Het probleem oplossen, dat moest gebeuren.”

Nieuwste model

WashTec heeft onlangs het nieuwste model roll-over bij het tankstation in Winterswijk geplaatst. “Het is een heel nieuw exemplaar, één van onze meest luxe modellen. Er was nog geen roll-over. Vandaar dat we gelijk één van de beste hebben kunnen plaatsen met toestemming van NRGValue”, zegt Peter van Veen, directeur van WashTec in de Benelux.

Hij is zo’n twee uur voor een afspraak met NRGValue aanwezig. Naar eigen zeggen om zijn machine eens goed te timen. “Ik blijf altijd erg kritisch. Bekijk met een timer hoe lang iedere fase uit het programma duurt en kijk waar we hem nog kunnen optimaliseren. Vaak zijn er op bepaalde punten nog wel wat seconden te halen.” Een week later reist hij met zijn monteur terug om de geziene punten ook daadwerkelijk aan te passen en te optimaliseren. “Als we dit gedaan hebben, is er een goede basis.”

De SC2Pro XL 26 is geschikt voor voertuigen tot en met 2,60 meter hoogte. Daarnaast is de baan extra breed. Er werd speciaal gekozen voor een wat ruimer model. “Op deze manier kunnen taxi-bedrijven ook met hun busjes hier terecht.” De hal waar de carwash geplaatst is, was dan ook een voormalig taxi-centrale. “Speciaal voor hen, maar natuurlijk ook voor andere hogere busjes is deze roll-over wat groter.”

De specificaties van de nieuwe machine Winterswijk:

 • Tec Specs SC²Pro XL 26
 • Washoogte 2.60m
 • Extra wasbreedte
 • SofTecsPUR wasmateriaal
 • FoamSensation
 • MultiFlex zijborstels
 • WheelFlash velgenchemie
 • Wielwasborstels 21” met 70bar HD
 • Intensieve voorwas chemie uit Flexstream
 • Powerjet oscilerende zijkant HD
 • Contour volgende HD-voorwas met Turbo-nozzles
 • ShineTecs 2GO polishprogramma
 • Flexstream dakblaasmond
 • Wielgeleiding “StarTrack” met LED
 • Externe doseerpompen
 • Drive-in terminal

Wascoach, Winterswijk, Washtec, NRGValue

Washtec, Winterswijk, Esso, Roll-over, NRGValue

Wascoach, Winterswijk, Washtec,

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/15/wascoach-zorgt-voor-een-hogere-omzet-in-de-carwash/feed/ 0
Hanex: Als sneeuw wordt voorspeld is het gokken qua personeel http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/14/als-er-sneeuw-wordt-voorspeld-is-het-gokken-qua-personeel/ http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/14/als-er-sneeuw-wordt-voorspeld-is-het-gokken-qua-personeel/#respond Tue, 14 Feb 2017 06:45:27 +0000 http://www.carwashpro.nl/?p=42910 Brabant had vrijdagavond veel last van zware sneeuwval. Waar het op zaterdag normaal de drukste dag van de week is bij Hanex in Veghel, is het nu maar zwakjes. “We hebben nog geluk dat we een interieurbaan hebben anders was het helemaal weinig geweest,” zegt Johnny de Laat (23). Hij is assistent-teamleider van het filiaal. 

Vrijdagavond was het dus plots wit, bij Hanex merken ze het meteen. “Ik heb vrijdagmiddag meestal contact met mijn teamleider. We houden uiteraard altijd het weer goed in de gaten. Echter, je kunt er nooit helemaal vanuit gaan dat het klopt. We zijn al eens flink in de fout gegaan door minder mensen in te roosteren”, zegt hij.

Door de interieurband die bij het filiaal aanwezig is, besluit een aantal mensen het winterse weer toch te trotseren. “Het weer heeft niet zoveel invloed op het schoonmaken van de binnenkant van een auto. Sommige mensen gaan juist nu, omdat ze weten dat het dan lekker rustig is.”

Normaliter heeft de wasstraat zo’n 300 wassers op een gemiddelde zaterdag. Door weersinvloeden kan dat aantal verschillen. “In de regen komen niet zoveel mensen, net als in de sneeuw. Als het gaat dooien, wordt het ineens heel druk doordat veel mensen de pekel van de auto willen hebben.”

De teamleider zegt dat het zelfs op deze winterse middag nog druk kan worden. “Als het ophoudt met sneeuwen, weten mensen al snel weer de weg naar onze wasstraat te vinden.” Het bedrijf verkoopt dan beduidend meer programma’s waarbij de onderkant gewassen wordt dan normaal.

Aanvoelen en gokken

Het weer is vaak een bepalende factor voor mensen om wel of niet naar de wasstraat te rijden. Met het inplannen van personeel moet dan ook altijd goed gekeken worden naar wat het weer gaat doen. “Gisteren hebben we besloten om twee mensen die ziek zijn niet te vervangen. De mensen die vrij krijgen, kunnen ook niet meer worden ingeschakeld. Het is een risico. We moeten dus telkens aanvoelen en gokken.”

In het verleden bleek weleens dat het toch niet ging regenen en de wasstraat ineens vol auto’s stond. “We hadden iets te enthousiast diensten geschrapt. In dat geval moeten we de dag doorkomen met een hele lage bezetting. We proberen daarom nu toch zoveel mogelijk mensen te laten komen. Dan kunnen we onze kwaliteit zowel in de wasstraat als op de interieurband hoog houden.”

In het verleden is het ook weleens fout gegaan met de planning. Daarom wordt tegenwoordig het zekere voor het onzekere genomen. “Dat het wat rustiger is op de normaal heel drukke zaterdag is niet zo heel erg soms. We kunnen nu wat meer en beter schoonmaken en hebben tijd voor klusjes waar we normaal niet zo snel aan toekomen”, aldus De Laat.

Omdat het soms een tijd duurt voordat er auto’s voor de wasstraat komen, draait deze niet de hele tijd door. “Het is erg koud en zo nu en dan laten we de olie van de borstels rondpompen zodat deze niet te dik wordt.” Deze dagen draait de kachel in het pand op volle toeren. “We werken natuurlijk met water, om ervoor te zorgen dat er geen ijs op de borstels vormt of enig water bevriest verwarmen we de hal goed.”

Extra aandacht

Door de rustige dag kan de wasstraat intensief worden gereinigd. “Normaliter spuiten we hem natuurlijk ook af, maar nu kan alles net even uitgebreider schoon worden gemaakt.” Doordat toch toch redelijk wat personeel is ingepland, worden de auto’s die de rit naar de wasstraat toch wagen, extra verwend. “We hebben nu net wat meer tijd om alles nog beter af te spuiten, voordat de auto de wasstraat inrijdt. Ook op de interieurband is wat meer tijd om alles extra goed schoon te maken.”

Door een haal- en breng service met een lokale autohandelaar, is er op de bewuste zaterdag toch nog redelijk wat doorloop. “Deze auto’s moeten ook met slecht weer gewoon gewassen worden. Eén collega rijdt eigenlijk de hele dag op en neer tussen de garage en zorgt ervoor dat de auto’s schoon terugkomen.” Ook door de vaste klanten met een abonnement komen zo nu en dan toch wat auto’s. “Je hebt mensen die eigenlijk altijd in een schone auto willen rijden. Alleen maar goed voor ons.”

Hanex, Veghel, voorwas, wasstraat, carwash

Medewerkers, Hanex, Veghel, interieurband, wasstraat

Hanex, Veghel, interieurbaan, wasstraat,

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

]]>
http://www.carwashpro.nl/ondernemen/2017/02/14/als-er-sneeuw-wordt-voorspeld-is-het-gokken-qua-personeel/feed/ 0