Lukoil kiest EenzetCarwash als leverancier voor wasconcepten

EenzetCarwash heeft de tender gewonnen voor de levering van wasinstallaties aan Lukoil. De overeenkomst loopt tot eind 2019 en geldt voor de gehele Benelux. Op korte termijn worden projecten aangepakt in onder meer Hilversum en Schelluinen. In Meerkerk en het Belgische Lanaken zijn in december al nieuwe installaties geplaatst.

Lukoil heeft in Nederland momenteel ruim zeventig locaties. Bij de zuiderburen loopt de teller al richting de tweehonderd. Vestigingen in beide landen waar gedurende de looptijd van de overeenkomst de wasinstallatie wordt vervangen of waar met een carwash wordt begonnen, krijgen Istobal-wasinstallaties die door EenzetCarwash worden geïnstalleerd.

Prijs-kwaliteitverhouding

Reden voor de Russische oliemaatschappij om voor het Gelderse bedrijf te kiezen is onder meer de prijs-kwaliteitverhouding. “Daarnaast was het belangrijk voor ons om een partner te hebben die met ons meedenkt. Die dus niet alleen een machine neerzet, maar juist nadenkt over het concept als geheel. Ook hun flexibiliteit was van belang”, licht een woordvoerder van het bedrijf toe.

Bij de Lukoil In Meerkerk, vlakbij de A27, is de bestaande wasinstallatie vorige maand vervangen door een tandem M’NEX25-rollover. “We hebben de uitstraling ervan geheel aangepast naar de Lukoil-wensen”, vertelt Maurice Janssen van Eenzet. “Hierbij is aan de voorkant een uniforme, Lukoil-brede uitstraling gerealiseerd. Het is een spierwitte machine,met antraciet gekleurde borstels met een rode streep erin. De wasinstallaties zijn full-option, met onder andere de zwaarste hoge druk 70Bar, 84 liter per minuut en de meest luxueuze uitstraling, inclusief de boomerang-verlichting.”

Concepten

Tevens is gesproken over het niet slechts vervangen van de oude roll-overs, maar ook om op basis van de lokale wasmarkt gezamenlijk te bekijken welke concepten van EenzetCarwash kunnen worden ingezet. “Een huidige roll-over vervangen, is een mooie uitdaging. Maar voornamelijk het inspelen op de huidige lokale wasmarkt én je wapenen tegen bedreigingen die zich de komende jaren kunnen voordoen, daar ligt de echte uitdaging”, vertelt Janssen. “Ons FuelWash-concept voor onbemande tankstations is hierbij niet onderbelicht gebleven.”

De deal tussen beide bedrijven geldt niet alleen voor Nederland, maar ook voor België. Zo zijn recentelijk bij een station in het Belgische Lanaken twee M’START-installaties geplaatst, terwijl de Lukoil-stations in Hilversum en Schelluinen beiden een M’NEX22-machine krijgen. De verwachting is dat gedurende het contract een veelvoud van het aantal reeds vervangen rollovers wordt geplaatst.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Tom van Gurp

Tom van Gurp is de vaste redacteur voor vakblad TankPro en schrijft ook regelmatig over ontwikkelingen in de autowasbranche voor vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.