Mini couper, cabrio, wasstraat, bob autowas, Utrecht

Video: met de cabrio door de wasstraat bij BOB Autowas

Tijdens de ‘in de cabrio door de wasstraat’-actie van BOB Autowas werden in totaal zo’n zeventig ritjes door de koude waterstralen gemaakt. “Veel mensen hebben op hun bucketlist staan dat ze weleens zonder dak door een wasstraat willen rijden. Met onze Mini on Tour-actie konden we mooi in die behoefte voorzien”, zegt woordvoerster Annelie Rolink. Jong en oud trotseerden volgens haar de kou. “In januari werd het gezien als alternatieve nieuwjaarsduik”, zegt ze lachend. Ook de verslaggever van CarwashPro probeerde het uit.

De ‘Mini on tour’- actie duurde zo’n vier maanden. Bij iedere vijf wasbeurten kregen abonnee-wassers een voucher waarmee ze online kans maken op één van de maandprijzen; 1, 2 of 3 jaar onbeperkt wassen bij alle filialen, of de hoofdprijs, een nieuwe Mini-cabrio van Breeman. “De winnaar krijgt zijn auto tijdens een feestelijke avond bij de autodealer.”

“Veel mensen hebben het op hun bucketlist”

Om foto’s te maken voor de mini-actie werd een oud model aangeschaft. Dit bracht de marketingafdeling op een nieuw idee. “In samenwerking met ons externe bureau dachten we na over wat we met de oude Mini konden doen. In het verleden hebben we mensen bij onze vestigingen op Curaçao al eens de kans gegeven om zonder dak door de wasstraat de gaan.” De auto die in eerste instantie gebruikt werd, was echter geen cabrio-model. “We hebben van een standaard Mini het dak gezaagd en hem flink bewerkt. Na alle waterinvloeden vertoont hij al flink wat kuren.”

De samenwerking met Breeman zorgt voor een mooie zichtbaarheid op het led-scherm naast de A16. “Ieder uur komt onze reclame een vast aantal keer voorbij op hun reclamescherm.” Verder werd de actie flink gecommuniceerd via lokale media. “Van tevoren hebben we middels grote advertenties en zelfgemaakte stukken aandacht gevraagd voor de Mini on tour-actie. We deden dit bij lokale kranten rondom de locaties van de filialen. Daarnaast is er veel media langs geweest om tijdens het evenement zelf iets te maken.

“Een aantal mensen had zich verkeken op de kou”

Qua heftigheid van de ervaring schijnt het volgens de PR-dame nogal verschil te maken bij welke vestiging je door de wasstraat gaat. “We hebben een aantal keer iemand uit de auto moeten trekken. Sommigen hadden zich verkeken op de kou.” Een aantal mensen maakte er helemaal iets ludieks van. “We hebben best wat mensen in zwembroek gehad, maar ook Spiderman nam een bezoekje aan één van de locaties”, zegt ze.

Helaas voor belangstellenden. De editie in Utrecht en Hilversum was voorlopig de laatste. “We hebben wel al vaak de vraag gekregen waarom we het niet in de zomer doen. Op dit moment kijken we of er een speciale zomereditie komt.” De Mini Couper wordt op één van de filialen bewaard, wachtend op de volgende editie die komen gaat.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.