Bejaarde vrouw veroorzaakt ton schade aan roll-over

In het Duitse Hollenstedt is afgelopen week een bejaarde vrouw zo gecrasht dat de roll-over waarop ze inreed voor ongeveer 100.000 euro schade opliep. De 84-jarige bestuurster moet mogelijkerwijs haar rijbewijs inleveren. Een speciale commissie buigt zich nu over de vraag of de vrouw nog wel bekwaam is om deel te nemen aan het verkeer. Ze kan volgens de politiechef ook vrijwillig afstand doen van het papiertje, maar hij weet niet of ze dit van plan is. 

De vrouw verwarde waarschijnlijk het gaspedaal met de rem in de automaat waarin ze reed. Hierdoor botste ze niet alleen tegen de wasinstallatie maar ook tegen twee andere auto’s. Tegen het Duitse dagblad Bild meldt de vrouw: “Ik heb al sinds 1961 mijn rijbewijs en nog nooit een ongeluk gehad.” Het spijt haar enorm wat er is gebeurd en ze heeft geen idee hoe het ongeval heeft kunnen proberen.

Roll-over

De bejaarde reed met haar Hyundai eerst tegen de roll-over van een tankstation, vervolgens botste ze tegen een Volkswagen bij het tankstation om vervolgens ook nog met een Ford op de weg te botsen. Bij deze laatste crash raakte de 28-jarige bestuurster van die auto licht gewond. De politie doet onderzoek naar het voorval. Na het incident vervolgde de bejaarde vrouw haar weg naar huis met haar rollator, de chaos achter zich latend. De schade aan de voertuigen en wasinstallatie bedragen volgens politieschatting ongeveer 90.000 euro. De roll-over is nog zo’n acht weken buiten gebruik.

Bron foto: NDR

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.