Wasbox, Schagen, inbraak

Inbraak met slijptol bij wasbox van SuperTank in Schagen

Afgelopen zaterdag was het voor de zoveelste keer raak bij de SuperTank in Schagen. Exploitant Aad Kok is het meer dan zat en plaatste beelden van de beveiligingscamera’s op zijn Facebook. “Vorig jaar was het in korte tijd vier keer raak, ze vinden telkens wel een manier om wat mee te jatten”, laat hij weten vanuit Spanje.

Inmiddels heeft Kok een hoop maatregelen genomen. Het gaat hem niet om het buitgemaakte bedrag, aangezien het volgens hem om luttele euro’s gaat. De schade als gevolg van het open slijpen van de automaten is veel hoger. “Het gaat telkens om vijf- à zeshonderd euro per kapotte box. De verzekering betaalt niet uit. omdat mijn eigen risico rond die koers ligt. Ik kan telkens voor de schade opdraaien.”

Geraffineerd

De dieven gaan volgens hem op zeer geraffineerde wijze te werk. “Ze weten precies waar de camera’s staan en proberen deze zo goed mogelijk te omzeilen. Toch kon ik ze precies volgen op de verschillende bewakingsbeelden die ik van dit incident heb.” Collega’s in de omgeving bekijken hun eigen beelden om te kijken of ze kunnen achterhalen waar de vandalen precies vandaan komen. Ook hopen ze een nummerbord te kunnen achterhalen.

Op zijn beelden is te zien hoe uit een rugzak een slijptol tevoorschijn wordt gehaald. “Ik heb inmiddels verschillende alarmen en nog slopen ze in een paar minuten alles open. Je hoort van andermans spullen af te blijven.” Een tijd terug was zijn actie succesvol toen een doorrijder werd achterhaald die tankte zonder te betalen. Kok looft een beloning uit om zo de daders te achterhalen.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.