Gabriels, tankstation, België

Inbraakplaag bij Gabriëls: “Het is wachten op de volgende inbraak”

De mede-eigenaar van de Gabriëls-tankstations is het zat. Na verschillende inbraken binnen een paar weken bij de wasgelegenheden van de exploitant wil Ignace Gabriëls graag de branche waarschuwen. “Afgelopen weekend was het weer raak. Deze keer bij een carwash die weliswaar niet door ons wordt geëxploiteerd, maar wel op ons terrein staat.” Hij denkt dat zolang de dieven niet gepakt zijn, het snel weer kan gebeuren.

Inmiddels heeft hij wat meer informatie van de politie. “Waarschijnlijk hebben ze de bende in het oog. Het gaat om drie Bulgaren of Roemenen die rondtrekken en inbraken plegen”, zegt hij verontwaardigd. Zolang ze niet gepakt zijn, blijft bij hem de angst dat weer wordt ingebroken. “Het gaat nog wel even duren voordat we de schade hebben kunnen herstellen en weer up and running zijn.”

Schade

Het bedrag dat door de bende bij zijn verschillende wasgelegenheden is buitgemaakt is miniem. De schade is des te groter. “Bij de ene locatie hebben we denk ik voor bijna 5.000 euro schade, bij de andere voor ongeveer 2.000 euro.” Volgens hem is er flink wat geweld gebruikt. “Er is met een koevoet gewerkt om alles te forceren. Het gaat om driepuntssloten. Daarnaast is het alarm kapot geslagen.” Hij vermoedt dat andere ondernemers nog meer schade hebben door toedoen van dezelfde bende.

Gabriëls zegt dat er maatregelen zijn genomen om inbraak tegen te gaan. “In plaats van eens in de drie dagen, halen we nu iedere dag de automaten leeg.” Hij hoopt dat dit ontmoedigt om de automaten open te breken. Daarnaast denkt hij al na over een structurele oplossing op langere termijn. “We denken er aan om op een bankkaart-automaat over te stappen zodat we helemaal geen cash meer hebben.”

Hieronder een foto van de geforceerde deur van de technische ruimte van een van Gabriëls tankstations

Gabriels, België, tankstation

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.