Tien stations starten met sluitingsbegeleiding op afstand

Tien tankstations zijn samen met Securitas gestart met sluitbegeleiding op afstand. Dit betekent dat de avondsluiting van tankstations nu veilig plaats kan vinden zonder fysieke mobiele beveiliging. In samenwerking met dochteronderneming Poseidon ontwikkelde Securitas een sluitingsprotocol waarin innovatieve software, cameratechnologie en de eigen meldkamer centraal staan.

Inmiddels werken tien stations volgens het nieuwe sluitingsprotocol. Nog eens vijftig stations verwachten de komende maanden over te stappen op begeleiding op afstand. Met de implementatie van de nieuwe methode van afsluiten kunnen tankstations kostenbesparingen realiseren die oplopen tot maar liefst vijftig procent.

Op de voet gevolgd

Bij sluitbegeleiding op afstand behoort mobiele fysieke begeleiding tot het verleden. Doordat in de meldkamer het sluiten van de tankstations op de voet wordt gevolgd, kan de sluitprocedure zelfs aan één persoon worden overgelaten. Doet zich een calamiteit voor dan worden beelden via Live View direct doorgeschakeld naar de hulpdiensten die vervolgens snel ter plekke kunnen zijn.

Dankzij de innovatieve software, cameratechnologie en grote capaciteit van de meldkamer kunnen honderden stations tegelijkertijd binnen een zeer kort tijdsbestek sluiten. Elke meldkamer-operator volgt vier sluitingen tegelijk. Zodra een afwijking wordt gesignaleerd, focust het beeld zich op die situatie en worden de andere sluitingen overgenomen door een andere centralist.

Efficiënte samenwerking

Sluitbegeleiding op afstand biedt belangrijke voordelen ten opzichte van uitsluitend fysieke beveiliging. De investering is beperkt, bovendien kan er efficiënt worden gewerkt waardoor klanten kosten besparen. Zeer effectief is de efficiënte samenwerking met hulpdiensten. Marc van Lier, chief technology officer van Securitas licht toe: “Door sluitbegeleiding op afstand worden hulpdiensten, indien nodig, snel en efficiënt geïnformeerd, terwijl een beveiliger in het geval van een calamiteit de auto niet mag verlaten.”

Securitas introduceerde 2,5 maand geleden de sluitbegeleiding op afstand. Op dit moment wordt het concept uitgerold bij vijftig bemande stations die na negen uur ’s avonds de deuren sluiten. De eerste tien stations werken al naar volle tevredenheid volgens het nieuwe protocol. De komende weken gaan ook de andere stations over op sluitbegeleiding op afstand via de Securitas-meldkamer.

Securitas is een vooraanstaande beveiligingsspecialist in Nederland. “Door de juiste inzet van mens, kennis en techniek vinden we de ideale veiligheidsbalans voor iedere situatie. Dat begint altijd met heel goed luisteren om zo te doorgronden wat de specifieke omstandigheden en wensen van de klant zijn. Vervolgens groeien we samen met de klant naar de gewenste situatie, waarin de continuïteit van bedrijfsprocessen wordt gewaarborgd.”

Auteur: Tom van Gurp

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.