Brandweer, brand

Brand bij Noordwijkse carwash op Autopromenade

Tijdens een brand bij de carwash van een Peut-station in Noordwijk is dinsdagavond veel rookontwikkeling ontstaan. In eerste instantie kwamen een spuitwagen en een ladderwagen van de plaatselijke brandweer op de melding af. De brand werd echter opgeschaald naar een middelbrand. Hierdoor werd een extra spuitwagen opgeroepen. De wasgelegenheid maakt onderdeel uit van de Abswoude Autopromonade aan de ’s Gravendijckseweg in de Zuid-Hollandse plaats.

De brand ontstond in de hal naast de carwash en is veroorzaakt door een scooter die vlam vatte. Volgens eigenaresse Annemarie van Wijk valt de schade echter reuze mee. “Het is vooral erg vies, doordat er veel roet is vrijgekomen. Het wordt dus een klus om alles snel weer schoon te maken. Voor onze wasgelegenheid en het tankstation heeft het verder geen gevolgen, alles is gewoon open.”

Autopromenade

Ze is wel blij dat er geen schade is aan haar carwash. “Deze hebben we anderhalf jaar geleden bij Washtec gekocht. Het is echt een goede machine die al veel mensen van een schone auto heeft voorzien”, zegt ze trots. Naast de roll-over, heeft ze nog acht wasboxen van Savona. “Alles wordt zonder personeel uitgebaat. Zowel voor de roll-over als voor de boxen wordt met pasjes afgerekend. Er komt geen personeel aan te pas. Zo kan het 24/7 doorgaan.”

De Autopromenade behelst zo’n 10.000 vierkante meter. Volgens haar ontstond de brand naast de carwash. “We hadden bij het schadebedrijf wat elektrische scooters in onderhoud. Vermoedelijk is één van de scooters gaan smeulen. Hierdoor ontstond een chemische reactie waarbij veel rook vrijkwam.”

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.