wasstraat, shell, de wetering, hdr

Wascentrum in Zutphen ziet komst Matz Carwash met vertrouwen tegemoet

Zutphen is niet te klein voor een tweede carwash. Dat zegt Arend Wolven van autowascentrum De Revelhorst. Wolven krijgt er binnenkort een geduchte concurrent bij, namelijk Matz Carwash, maar ziet desondanks genoeg potentie voor zijn eigen autowasbedrijf. Hij is dan ook van plan om flink te investeren in zijn eigen locatie.

Sinds 1995 is De Revelhorst al gevestigd op het gelijknamige bedrijventerrein. Bang voor concurrentie is de uitbater van het wascentrum niet. Aan de Stentor meldt hij dat de bedrijven aan weerszijden van de stad elkaar waarschijnlijk niet te veel gaan beconcurreren. Martin Kniest van Matz Carwash meldde onlangs al niet bang te zijn voor concurrentie. Omdat zijn wasstraat helemaal nieuw is, denkt Kniest dat automobilisten zijn bedrijf snel weten te vinden zodra het eenmaal open is.

Plannen

Volgens de eigenaar van de oudere wasgelegenheid aan de Zuidkant van Zutphen is de stad met 47.000 inwoners groot genoeg voor twee wasstraten. Hij geeft ook aan zelf plannen te hebben om te vernieuwen. Hierover is hij reeds in overleg met verschillende partijen. Dat de machines van zijn wasstraat onlangs door De Belastingdienst zijn verkocht, zorgt er volgens Wolven voor dat hij met zijn plannen verder kan.

Wolven wijst verder in de krant nog op de positieve gevolgen die twee wasstraten op het milieu hebben. “Hoe minder mensen op straat de auto wassen, hoe beter voor het milieu.” Hier is zijn nieuwe concurrent, hoe kan het ook anders, het mee eens. Zutphen moet naar de wasstraat.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.