Istobal, M'nex 32, bologna, autopromotec

Istobal presenteert nieuwste M’Nex roll-over

Istobal, M'nex 32, bologna, autopromotec

In Bologna op de Autopromotec-beurs lanceerde autowasmachine-producent Istobal afgelopen week de nieuwste roll-over in de M’nex-serie. De nieuwe machine heeft de onder andere de optie om meerdere led-schermen te plaatsen op de roll-over voor een unieke beleving. Speciaal voor de beurs is de nieuwe machine op de stand opgebouwd. De eerste M’Nex 32, zoals de machine heet, wordt binnenkort op twee locaties in Nederland geïnstalleerd door EenzetCarwash. Hiermee hebben ze de wereldprimeur, aangezien de roll-over pas officieel vanaf september wordt geleverd. 

De leverancier van wasinstallaties nodigde vakblad CarwashPro en enkele Nederlandse gasten uit om onder het genot van een hapje en een drankje een korte presentatie te geven over waar Istobal voor staat en waar het bedrijf mee bezig is (zie foto hieronder). Hierbij kwam de release van de nieuwe machine ter sprake. “We zijn heel blij dat we hier in Italië een grote rol spelen, maar we hopen nog groter te worden, daarom presenteren we hier onze nieuwste roll-over”, aldus area manager Toni Sorro. Hij geeft aan dat Italië voor Istobal de tweede grootste exportmarkt in Europa is.

Tekst loopt door onder foto

Istobal, carwashpro, Autopromotec,

M’Nex 32

Een nieuwe opvallende feature van de roll-over is dat de M’Nex 32 beschikt over speciale led-schermen. Deze zijn aan beide zijkanten te vinden en moeten de beleving van de klant vergroten. Het mooie aan de nieuwe machine is volgens export manager Javier Diaz dat van de chemie slechts een kleine hoeveelheid van de zeer geconcentreerde dosis nodig is. “De flessen die hiervoor zijn ontwikkeld, passen zonder aanpassingen te maken in de roll-over. Dit bespaart weer veel ruimte buiten de roll-over.”

Een andere upgrade van de nieuwe machine is het vernieuwen van de wielborstels. “De banden worden ingescand en ook echt vanbinnen gereinigd. De borstels scannen de band om de grootte te bepalen en draaien vervolgens in tegengestelde richting tussen de velg”, aldus Diaz. Het systeem is ook als upgrade op bestaande machines te verkrijgen. In de wielborstels zitten verschillende roterende hogedruk nozzles, die met volle kracht het vuil van de velgen spuiten.

Een andere unieke feature aan de nieuwe M’Nex 32 zijn de kantelbare borstels die volgens hem een auto van A tot Z echt goed schoon krijgen. “Door het kantelsysteem kunnen we ook de steeds ingewikkelder geworden auto-ontwerpen goed schoon krijgen.” Daarnaast prijst hij de enorme mogelijkheden tot optimalisatie van de roll-over. “Er is zoveel in te stellen en te fine-tunen. Bijna alles kan worden aangepast.” In september komt er volgens hem tevens een flinke upgrade van het huidige IW-Manager-systeem. Naast dat de naam verandert in Istosmart, worden de mogelijkheden met het systeem flink uitgebreid.

Autopromotec

“Wij vinden het belangrijk dat niet alleen dingen te zien zijn op onze stand. We willen juist ook een mooie gelegenheid creëren om onze klanten en overige bezoekers te ontvangen onder het genot van een hapje en een drankje”, vertelt Toni Sorro. Buiten de tafeltjes en hapjes en drankjes wordt de focus vooral op de nieuwste innovaties van het bedrijf gelegd. “We hebben buiten die nieuwe roll-over natuurlijk meer innovaties op de stand, alleen beperken we het wel echt. De focus ligt op de gasten.” Naast de nieuwe wasinstallatie staan onder andere de mobiele bus-wash en de virtual assistent op de stand.

Volgens Diaz zijn er in een jaar zo’n 120 machines geïnstalleerd in Italië. “Er zijn nog best wat kansen op deze markt. Daarom pakken we ook groot uit op de beurs deze keer.” Hij denkt dat de machines van Istobal goed passen op de Italiaanse markt. Dit komt volgens hem mede doordat Spanje ongeveer hetzelfde klimaat heeft. “Veel machines staan hier gewoon buiten, zonder overkapping of luxe washal. Dat is dus een heel groot verschil met veel andere plaatsen in Europa.”

EenzetCarwash

De in Andelst gevestigde onderneming EenzetCarwash is exclusief leverancier van Istobal-apparatuur in Nederland. Ze hebben de wereldprimeur voor de nieuwste roll-over. “We krijgen de eerste twee geleverd. De eerste wordt 3 juli geplaatst in Autobedrijf Veersedam in Vrouwenpolder”, vertelt Jan van Dillen van EenzetCarwash trots. Hij heeft hoge verwachtingen bij de nieuwste roll-over. “Je hebt de BMW 5-serie, dit is de exclusievere M5 onder de roll-overs. Hij benadrukt dat het een extra autowasmachine in het assortiment is en geen vervanging van een ander model.”

Hij is enorm blij dat ze de primeur hebben. “De klant heeft de machine in vertrouwen gekocht. Op het moment dat we hem bestelden, konden we slechts filmpjes van delen van de machine laten zien. Het uiteindelijke definitieve ontwerp van de roll-over lag nog op de tekentafel.” Hij ziet dat zowel Istobal als andere producenten een steeds hogere kwaliteit roll-overs gaan produceren. De mogelijkheden worden volgens hem steeds uitgebreider. “De foam-wash die op deze nieuwe machine zit, is echt heel mooi. Met verschillende kleuren led kun je zoveel doen. Op bijvoorbeeld een ladies day zet je de led gewoon een dagje op roze. Het lijkt dan alsof er de hele dag roze foam op de auto komt. Prachtig toch.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.