Bovag

Bovag zoekt focusgroep voor nieuwe cao Tank en Was

Bovag zoekt ondernemers uit de tankstation- en autowasbranche voor een focusgroep. Samen met de groep wil de belangenvereniging werken aan een mandaat voor onderhandelingen voor de nieuwe cao voor tankstations en wasbedrijven. Eind van dit jaar op 31 december loopt de huidige cao af. In het najaar starten daarom nieuwe onderhandelingen voor een nieuwe overeenkomst.

Bovag wil goed voorbereid de onderhandelingen met de vakbonden in gaan en wil dus input van de branche. Het liefst wil de organisatie vijf ondernemers uit de wassector en vijf uit de tankstationsector. Aanmelden voor de focusgroep kan tot 28 juni. De eerste vergadering vindt al plaats in juli. De groep krijgt als taak om mee te denken over het te formuleren onderhandelingsmandaat. In de cao staat onder andere beschreven welke dagen als feestdagen worden gezien en waar dus een extra toeslag betaald dient te worden.

Focusgroep

De focusgroep Tank en Was moet zo’n twee keer per jaar bijeenkomen. In verband met de onderhandelingen voor de cao zal dit wat vaker zijn. Naast de onderhandelingen brengt de groep advies uit aan de afdelingsbesturen van Bovag Tankstations en Autowasbedrijven en het verenigingsbestuur over het te voeren sociale beleid op het terrein van collectieve arbeidsvoorwaarden. Tevens zal de focusgroep fungeren als klankbordgroep. De uiteindelijke inzet voor de cao-onderhandelingen wordt vastgesteld door de afdelingsbesturen van Tankstations en Autowasbedrijven en het Verenigingsbestuur. In september starten de onderhandelingen met de vakbonden.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.