Feyenoordcity, Rotterdam, Loogman

Bewoners vrezen chaos bij wasstraat Loogman door komst nieuwe Kuip

De bouw van een nieuw stadion voor voetbalclub Feyenoord zorgt voor grote onrust bij bewoners van Rotterdam-Zuid. Door de verhuizing van meerdere bedrijven, zijn omwonenden bang dat er een verkeerschaos ontstaat op de toch al te drukke wegen in het gebied. De nieuwbouw zorgt ervoor dat twee tankstations moeten sluiten en er een nieuwe komt bij de Kreeksehaven.

Dat er een nieuw tankstation op het bedrijventerrein aan de Stadionweg komt, werd door veel mensen niet op een heel positieve manier ontvangen. Dat bleek uit een inloopavond in IJsselmonde. Er wordt gevreesd dat er verkeersopstoppingen plaats gaan vinden aan het begin van de krappe Stadionweg. Dit in verband met een al aanwezige wasstraat van Ger Loogman.

Loogman

De carwash-ondernemer betreurt de ontstane consternatie. “We staan in goed contact met de gemeente en zijn eigenlijk continu in gesprek over alle vorderingen en veranderingen rondom het nieuwe stadion van Feyenoord. Dat doet de gemeente wel echt heel erg netjes. We zijn momenteel gezamenlijk met de gemeente aan het bekijken hoe wij kunnen helpen bij de bevordering van de verkeersdoorstroming daar.”

Dat mensen zo negatief naar de wasstraat kijken, vindt hij erg vervelend. “We hebben het twee keer gehad dat we een korte opstopping hadden en daardoor misschien een auto buiten het terrein stond. Natuurlijk is dat vervelend.” Aan de andere kant benadrukt hij dat het daarvóór eigenlijk altijd goed is gegaan. “Wanneer je onze wasstraat normaal bezoekt, staat er nooit echt een lange rij, zeker niet op de straat.”

Hij wil kijken wat mogelijk is op het gebied van het tankstation. “Ik heb gehoord dat het om een openbare aanbesteding gaat, waarop je je kunt inschrijven.” Of hij ook van plan is mee te dingen naar het recht om het tankstation te exploiteren, kan hij nog niet vertellen. “Het ligt helemaal aan de regels die gesteld worden aan het hebben van de locatie. Zijn de voorwaarden goed, dan dingen we misschien wel mee.”

Ongelukken

Praxis en Vervat zullen zich ook aan de weg vestigen. Bij het station van Loogman zou een tankstation geplaatst moeten worden volgens de laatste ontwikkelingen. Bewoner Peter (62) van het buurtje ‘Klein Zomerland’ is niet blij met de plannen. “Dit deel van de Stadionweg is een soort flessenhals”, zegt hij. “Die wasstraat is al hartstikke druk en leidt tot files voor de deur. Ga je daar dan nog een pompstation bijzetten? Dan vraag je om ongelukken”, meldt het AD.

Voor de bouw van het nieuwe stadion van Feyenoord moeten twee tankstations plaats maken, een Shell en een Esso. De Gamma wordt net als een aantal andere bedrijven verplaatst naar de Noorderhelling bij Sportdorp. De bewoners van Klein Zomerland krijgen steun van de buren in de wijk Veranda. Ook zij zien de problemen aan het begin van de straat. Ze zijn bang dat als het vastloopt zij ook in de problemen komen. “Wanneer door de bouw van het nieuwe Gamma-complex op de Noorderhelling er tijdelijk honderden parkeerplaatsen verdwijnen, gaan er ook problemen ontstaan”, denkt Marco van den Berg van de Stadionpark Werkgroep Veranda (SWV) volgens AD.

Een woordvoerder van de gemeente Rotterdam geeft aan dat ze serieus naar de zorgen van de bewoners gaan kijken. Er wordt een nieuw verkeerskundig ontwerp voor het gebied gemaakt en het desbetreffende kruispunt aan de Stadionweg wordt daarin meegenomen. Als mogelijke oplossing wordt het anders afstellen van verkeerslichten op het kruispunt genoemd. Loogman gaat ervan uit dat dit helemaal goed komt. “Wij staan sowieso open om met de gemeente mee te denken.”

Bron foto: OMA

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van CarwashPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.