wielwas, Hanex, wasstraat, Veghel

Verbod op waterverspilling vanaf zaterdag opgeheven

De aangescherpte regels met betrekking tot het verspillen van drinkwater worden vanaf zaterdag weer opgeheven. Door de hevige en langdurige droogte was het in Vlaanderen sinds 22 juni verboden om drinkwater te gebruiken om gazons te bewateren. Maar belangrijker nog, er gold een verbod op het zelf wassen van de auto. De Vlaamse minister van milieu Joke Schauvliege benadrukt echter wel dat het nog steeds verstandig is om spaarzaam met drinkwater om te gaan. 

Het verbod zorgde in eerste instantie voor veel verwarring, doordat het voor veel Belgische inwoners niet duidelijk was of wasstraten en carwashes nog wel open mochten zijn vanwege het verbod. Vanwege de aangescherpte recyclingregels mocht dit wel. Het met de hand wassen van auto’s was dus enkel tijdens een bepaalde periode verboden. Het aankomende weekend wordt meer regen verwacht, waardoor de voorraden langzaam aan weer verder kunnen worden aangevuld.

BBRV

Eén van de bestuursleden van de nieuwe branchevereniging BBRV, Lens Dietmar van Dietmar’s Car Cleaning kreeg afgelopen tijd veel telefoontjes van klanten die zich afvroegen of de carwash door het verbod wel open was. “Ik werd zojuist nog door iemand gebeld. De communicatie over het verbod heeft bij veel mensen vragen opgeroepen. Hopelijk is dat nu voorbij.” Hij vreest ook dat het verbod klanten heeft gekost. “Het was voor veel mensen onduidelijk wat wel en niet mocht en tot wanneer.”

Suzanne Huisman van de BBRV liet eerder al weten dat ze de slechte berichtgeving betreurde. “We hebben meteen alles op alles gezet toen werd gesproken over een verbod op verspilling van drinkwater, om mensen goed te kunnen informeren.” Voor haar organisatie was het een soort vuurdoop. “We hebben zelf veel media benaderd om een en ander recht te zetten over de onvolledige berichtgeving.” Ze hoopt dat mensen hebben gezien dat er sowieso meer voordelen zijn aan het professioneel laten wassen van de auto.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.