Bekijk de foto’s van handwasbedrijven in België

Eén van de speerpunten van de nieuw opgerichte Belgische carwash vakbeweging (BBRV) is het aanpakken van handwasbedrijven die zich niet aan de regels houden. Voor meerdere legale wasstraten en carwash-ondernemers zijn deze autowasserettes een doorn in het oog. Vakblad CarwashPro sprak met diverse betrokkenen over het probleem.

Lens Dietmar van Dietmar’s Car Cleaning neemt ons mee in zijn eigen dorp Hever, waar diverse bedrijfjes zitten die zich volgens de Belgische ondernemer niet aan de regels houden. Vervolgens laat hij ons Mechelen zien, een grote stad tussen Antwerpen en Brussel, waar het probleem ook speelt. Het maximaal toegestane aantal van tien auto’s per dag wassen, wordt bij veel van dergelijke handwaslocaties al binnen een uur gehaald.

Lees het uitgebreide verhaal met Lens Dietmar.

Bekijk de foto’s van diverse handwasbedrijven in België. De afbeeldingen zijn bedoeld ter illustratie. Het is nadrukkelijk niet gezegd dat deze bedrijven zich bedienen van illegale praktijken.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.