Arrestatie, Politie,

Werkstraf na geweldpleging in carwash Opmeer

Lex van der Z. uit Wervershoof is door een politierechter veroordeeld tot een taakstraf van veertig uur. Hij is schuldig bevonden aan het uitdelen van vuistslagen en aan het bezit van een bus pepperspray. De geweldpleging vond plaats bij een tankstation met carwash in Opmeer.

De Texaco-vestiging in de Noord-Hollandse plaats vormde 18 februari het toneel van het strafbare feit. Op deze dag stond een lange rij auto’s voor de carwash te wachten. Volgens Van der Z. werd de ingang geblokkeerd door een auto, op dat moment zonder eigenaar. Zijn geduld werd volgens hem dermate op de proef gesteld dat hij besloot actie te ondernemen en vanaf de voorkant, achteruit de carwash in te rijden.

Consternatie

Een andere bestuurder beschouwde hetgeen dat Van der Z. deed als voordringen. Toen het uiteindelijke slachtoffer hem er op aansprak ontstond consternatie waarop de Wervershover hem uiteindelijk met zijn vuist op zijn linkeroog sloeg. Volgens de advocaat van de man verdedigde zijn cliënt zich enkel in een noodweersituatie. Dit is volgens politierechter Hazeu echter niet het geval, schrijft Medemblik Actueel.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.