Wasboxen, Shell

Vogelpoep Bergen op Zoom zorgt voor drukte bij Shell-carwash

Een tankstation van Shell in Bergen op Zoom heeft momenteel een grote toestroom van klanten door vogelpoep-overlast in de buurt. De ter plekke aanwezige roll-over en wasboxen worden volop gebruikt door bewoners van de Rijtuigweg-Zuid in de Brabantse stad. Het station aan de Van Konijnenburgweg is namelijk de dichtstbijzijnde wasgelegenheid. Tankstation-uitbater Gunner Özcan merkt dat zijn wasinstallatie overuren draait.

Een gemeenteraadslid luidde onlangs de noodklok over de problematiek. Na een aantal uur parkeren aan de betreffende weg is de kans groot dat de auto bij terugkomst van top tot teen bezaaid is met vogelpoep. Piet van den Kieboom is raadslid van de plaatselijke partij BSD en zou graag zien dat er een oplossing komt in de vorm van een overkapping.

In de rij

De uitbater van het nabijgelegen Shell-station merkt een grote toestroom van klanten. Hij geeft ze de tip om de vuiligheid eerst van de wagen te spuiten in de wasboxen. “Sommigen komen hier langs en hebben langer dan een week de auto niet gewassen. Als ze dan door de roll-over gaan, is de auto niet altijd schoon. Het is daarom beter om dat er eerst met hoge druk vanaf te spuiten.” Zijn Washtec-roll-over maakt vooral bij goed weer overuren. “Bij een beetje lekker weer wassen we al snel zo’n 50 auto’s per dag. Alleen al in de wasinstallatie.”

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.