Bovag, roll-over, wasstraat

Grote roll-over tijdens Red Bull Zeepkistenrace

Bovag is servicepartner van de Red Bull Zeepkistenrace 2017. De branchevereniging gaat ter plekke zorgen voor de technische keuring van de zeepkisten en de deelnemers. Tevens komt er een heuse Bovag-roll-over op het parcours. “We houden de maximale afmetingen nauwlettend in de gaten. Evenals de aanwezigheid van een rem, stuurinrichting, het maximale gewicht en het hebben van een juiste helm”, aldus Tom Huyskens van Bovag.

In het parcours van de wedstrijd is een speciaal door de branchevereniging ontworpen roll-over opgenomen. “De wasinstallatie wordt misschien wel het meest spectaculaire onderdeel van de 350 meter lange baan”, aldus Huyskens. Het idee ontstond volgens hem tijdens een eerste overleg met Red Bull. “Ze waren daar eigenlijk meteen enthousiast over. De parcoursbouwer kijkt nu of de machine ook echte borstels gaat krijgen.” Een sproei-installatie moet er sowieso komen. Of de roll-over lijkt op het ontwerp in onderstaande video, is nog de vraag

Ondersteuning

In aanloop naar het evenement dat op 19 augustus plaatsvindt in Valkenburg aan de Geul, kunnen deelnemers terecht bij lokale Bovag-bedrijven voor technische ondersteuning en advies. “Iedere deelnemer kan aangeven of ze hier belangstelling voor hebben. De bij ons aangesloten bedrijven kunnen de zeepkisten wellicht helpen naar een hoger niveau te brengen. Zo wordt het steeds professioneler.”

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.