truckwash, Rotterdam

Grote truckwash bij Rotterdam maakt 24/7 wassen mogelijk

Een van de grootste truckwashes moet het worden, HB Truckwash Maasvlakte. Over ongeveer een jaar moet het complex klaar zijn. De truckwash krijgt zes wasstraten en wordt geplaatst op Maasvlakte 2 in Rotterdam, naast Maasvlakte Plaza. Hier is een bewaakte parking voor vrachtwagens en zijn diverse chauffeursfaciliteiten in het havengebied. 

De initiatiefnemers van de nieuwe wasgelegenheid willen dat wassen zonder wachtrij er de norm wordt volgens het magazine Truckstar. Het wassen van trucks moet 24 uur per dag en 7 dagen per week toegankelijk zijn. Het idee is naar Duitse maatstaven waar dergelijke complexen al langer bestaan. In Nederland is het volgens hen nog vaak het geval dat een truckwash pas rond 8 uur opent terwijl veel truckers dan al lang op pad zijn. De openingstijden moeten voor een unicum zorgen.

Moderne faciliteiten

Naast de ruime openingstijden wordt de truckwash zeer modern. Volgens één van de initiatiefnemers wordt het niet alleen mogelijk om op de bonnefooi de vrachtauto te wassen, er komt een speciale website en een app waar vooraf de wasbeurt op de minuut kan worden gepland. Het wordt ook mogelijk om online af te rekenen. Het pinnen op locatie en wassen op factuurbasis wordt ook mogelijk. De opties zijn in het leven geroepen om het voor de truckers zo makkelijk en snel mogelijk te maken om met een schoon voertuig op pad te gaan.

Buiten het wassen van trucks moet de faciliteit een bredere functie hebben voor vrachtwagenchauffeurs. Er worden drie douches geplaatst en drie toiletten. Daarnaast komt een wachtruimte, voorzien van gratis wifi, gratis koffie en een hoek met automaten. Op grote flatscreens kan de voortgang van het wassen in de gaten worden gehouden. Naast beelden uit de truckwash wordt er informatie getoond.

Meerdere vestigingen

Op Maasvlakte Plaza wordt blijkbaar vaak gevraagd waar de dichtstbijzijnde truckwash is gevestigd. Dit is aan de Botlek, toch een eind verderop. Chauffeurs die inchecken wordt het in de toekomst makkelijk gemaakt om gelijk het voertuig schoon te maken. Het moet ook de bedoeling worden dat het interieur gereinigd kan worden, zodat ook de binnenkant van de truck fris ruikt na het wassen.

De initiatiefnemer durft ook al even naar de toekomst te kijken. Hij streeft ernaar om op verschillende locaties in Europa gevestigd te zijn. Het moet lijken op het Maasvlakte Plaza-model, een bewaakte truckparking met dan een truckwash naar hetzelfde idee. De eerste locatie moet over ongeveer een jaar klaar zijn en kost naar verluidt zo’n 2,5 miljoen euro.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.