Hanex, Peugeot

ICA geeft studiebeurs aan carwash-medewerkster

De jaarlijkse Larry Harrel studiebeurs van 1000 dollar is dit jaar gegeven aan Kadelyn Burgess, een studente aan de Tri-West High School in Lizton, Indiana. De beurs wordt ieder jaar door The International Carwash Association (ICA) gegeven aan een student die werkzaam is in de carwash-branche. Het geld is bedoeld om door te studeren na haar middelbare school. 

De Larry Harrel studiebeurs is opgericht in nagedachtenis aan Larry Harrell. Hij werd in het leven geroepen door de nabestaanden van deze carwash-medewerker en wordt sinds 2000 jaarlijks toegekend aan iemand die werkzaam is in de carwash-branche. Het is bedoeld als steun in de rug om verder te studeren en wordt toegekend aan iemand die zich onderscheid door iets goeds te doen voor de samenleving. Aanmelders moeten een essay schrijven waarin duidelijk wordt wat ze bijdragen aan de maatschappij.

Vrijwilligerswerk

Het feit dat Burgess zich zo hard inzet voor de organisatie Sheltering Wings, een opvangplaats die een veilige omgeving moet bieden voor vrouwen en kinderen die te maken hebben of hebben gehad met huishoudelijk geweld, werd erg gewaardeerd. Melissa Echerd van die organisatie: “Vooral haar leiderschapsvaardigheden zijn erg belangrijk voor ons. Haar innovatieve ideeën en positieve kijk op de wereld zal een inspiratie zijn voor iedereen in haar omgeving.”

Verder is het meisje onder andere betrokken bij de studentenraad en nog een handvol andere maatschappelijke organisaties vooral gericht op tieners. Dat alles terwijl ze er goed voor blijft staan in de schoolbanken. Haar plannen zijn om naar de Indiana Wesleyan Universiteit te gaan in de herfst. Om de plannen uit te voeren heeft ze ook nog een andere studiebeurs toegewezen gekregen.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.