Avia, Logo

Nuenen krijgt geluidswal vanwege carwash bij AVIA-station

Aan de rand van de nieuwe wijk Nuenen-West komt een geluidswal tegen het geluid van wasboxen en roll-overs van het nabijgelegen AVIA-tankstation aan de Europalaan. De woonwijk in de buurt van de wasgelegenheid wordt binnenkort uitgebreid en de gemeente treft maatregelen tegen eventuele geluidsoverlast door de wasplaatsen. 

Volgens het Eindhovens Dagblad treft de gemeente geen halve maatregelen. Wethouder Jansen heeft het over een geluidswal, maar weet nog niet precies hoe deze eruit komt te zien. De gemeente kiest voor een scherm van bijna tweeënhalve meter hoog en aanpassingen van huizen om te voorkomen dat een scherm van zo’n vijf meter nodig is.

Tankstation

Het tankstation aan de Europalaan heeft  ook een lpg-installatie. Een deel van de nieuwe wijk ligt op een dermate korte afstand van het station dat de huizen bij noodsituaties getroffen zouden kunnen worden. Toch mag het lpg-reservoir blijven van de gemeente. Deze meent dat het risico beperkt is en accepteert de gevaren. Daarnaast neemt de gemeente verantwoording op zich. Momenteel bestaat de wijk uit ruim honderd woningen. Het gebied is in ontwikkeling waardoor het tot 2035 groeit naar 1500 huizen.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.