fietsen, wasbox, standaard

Blinkie carwash plaatst speciale fietsenstandaard

Sinds een week kunnen ook fietsers terecht bij Blinkie Carwash in het Belgische Maaseik. Volgens mede-eigenares Suzanne Huisman was het een logische stap voor de wasstraat. “We willen graag iedereen kunnen bedienen met onze wasgelegenheid. Van fietsen, quads en scooters tot busjes en auto’s. Het zou voor iedereen mogelijk moeten zijn om bij ons het voertuig te wassen”, legt Huisman uit.

Hoewel de standaards pas enkele dagen geplaatst zijn, lijkt het een welkome verbetering. “We hebben veel mountainbikers die in de buurt fietsen. Daarnaast zitten hier veel fietsbedrijven. Sommige van hen kwamen al bij ons langs om hun fietsen te wassen. Ze kwamen met busjes vol naar ons.” De nieuwe fietsoplossing is in twee van de vier wasboxen geplaatst.

Fietsenstandaard

Het idee kwam voort uit de irritatie dat fietsen onder de hogedrukspuit eigenlijk nooit echt goed bleven staan. “We keken toen naar meerdere oplossingen. Het probleem met een fietsenrek is echter dat het zadel ook zeiknat wordt en we dan daar weer iets op moesten verzinnen.” Het nu uitgevoerde idee zorgt voor veel gemak volgens Huisman. “Het zadel wordt niet nat en de fiets blijft stabiel stilstaan.” Binnenkort wordt gestart met het promoten van de nieuwe wasmogelijkheid. “Hopelijk wordt het een groot succes.”

standaard, fietsen, wasbox

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.