Brandweer

Wasstraat in Oostkamp gaat in vlammen op

In Carwash Wildemeersch in Oostkamp is donderdagochtend een flinke brand ontstaan. Het wasbedrijf moet als verloren worden beschouwd. De rook die door de brand werd veroorzaakt, was tot kilometers van het bedrijf te zien. De wasstraat werd onlangs nog verbouwd, wat de brand extra sneu maakt. Een nabijgelegen huis is ook onbewoonbaar verklaard. 

Aan bewoners van de wijken rondom industriegebied de Rampe werd gevraagd om ramen en deuren gesloten te houden. In eerste instantie werd het gemeentelijke rampenplan afgekondigd. Gevreesd werd namelijk dat giftige stoffen richting nabijgelegen dorpen werden geblazen. Na metingen bleek dat volgens dagblad HLN niet het geval. De brand zou uitgebroken zijn in een ruimte aan de achterzijde van de carwash. De brandweer snelde met vier korpsen naar de grote brand toe en was nog lang bezig met nablussen.

Verwoest

De zwaar aangeslagen eigenaar heeft nog geprobeerd om de brand te blussen. Echter, de brand bleek te heftig. Na het bellen van de brandweer kwamen uiteindelijk zo’n 60 brandweermannen op het incident af. De eigenaar woont in het aangrenzende huis dat ook onbewoonbaar is geworden door onder andere de rookschade. Bij de brand raakte drie personen gewond, twee brandweerlieden en de eigenaar. De laatste moest voor controle naar het ziekenhuis.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.