politie

Carwash-medewerker blijft vastzitten voor aanranding

Een medewerker van een Belgische carwash blijft vastzitten in verband met een aanrandingszaak. Het Kortrijkse gerecht bevestigt dat de van oorsprong Bulgaarse man nog een maand in voorarrest blijft. In het Belgische tv-programma Faroek werden beelden uitgezonden, waarop te zien is hoe de man zich probeert te vergrijpen aan een meisje. Ook zou er een tweede slachtoffer zijn.

Het Belgische Nieuwsblad meldt dat de advocaat van de verdachte, Danny Francet, niet bewezen acht dat de man een seksueel motief had. Oorzaak dat de Bulgaar zich aan de twee vrouwen heeft vergrepen, is volgens de advocaat een samenloop van omstandigheden. De verdachte was op het moment dat de feiten plaatsvonden slechts enkele maanden in België. Hij was met een vriend naar Roeselare gekomen om in een carwash te werken en woonde in een appartement boven de wasgelegenheid.

Bekentenis

De Bulgaar heeft volgens zijn advocaat spijt van wat er gebeurd is. Hij zou geïsoleerd leven en had die avond gedronken. Daarnaast had hij weinig sociaal contact. De carwash-medewerker zou bekend hebben dat er een schermutseling heeft plaatsgevonden, maar niet dat hij iemand geprobeerd heeft aan te randen.

Onderzoek moet nu uitwijzen of er een seksueel motief is geweest. De feiten vonden deze zomer plaats, maar tot afgelopen week werd de verdachte niet gevonden. Na tips van een uitzending in de tv-show kon de Bulgaar worden aangehouden. Omdat de verdediging niet tegen de aanhouding in beroep is gegaan, blijft de verdachte nog minstens een maand vastzitten.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.