Brandweer, Nederland

Benefietacties voor afgebrande carwash

In OostCampus bij Oostkamp in België vindt 11 november een groot benefietevenement plaats voor carwash-ondernemer Mike Wildemeersch en zijn vrouw Valentine van Gaever. De actie wordt gehouden om geld in te zamelen voor het gezin dat 31 augustus hun carwash en aanpandige huis in vlammen op zagen gaan. Vrienden en familie van het Oostkampse gezin organiseren dit samen met de organisatoren van festival Parkpop.

De brandweer probeerde de carwash en het huis nog te redden, maar kon niet tegenhouden dat de onlangs vernieuwde carwash volledig verwoest werd. Na de brand kwamen de steunbetuigingen vanuit het hele land binnen volgens Krant van West-Vlaanderen. Familie en vrienden van het gezin besloten de schouders eronder te steken, samen met de organisatoren van het gratis muziekfestival Parkpop werden drie bands en een dj gevonden die gratis op gaan treden tijdens het evenement.

Programma

Kennissen zijn de organisatie van het gratis muziekfeest dankbaar en denken dat het zonder hen wellicht niet gelukt was om zo’n mooi evenement op te zetten. Om drie uur gaat de fundraiser van start met animatie voor kinderen en een goochelaar. Vanaf half zeven beginnen de liveoptredens en rond middernacht sluit dj Dirk Stoops het benefietfestival af met een drie uur durende muziekset. De organisatie hoopt dat er zo’n 1000 bezoekers komen en hoopt 10.000 euro in te kunnen zamelen.

Het betrokken gezin voelt zich enorm gesteund door de overdaad aan reacties. Ze worden nauw betrokken bij de de activiteiten. Naast het groots opgezette evenement werd ook door de school van de kinderen, Basisschool Koning Boudewijn, een evenement opgezet dat zich speciaal op de kinderen van het stel richtte. De kinderopvang waar een van de kinderen naartoe gaat, organiseerde eerder al een pannenkoekenverkoop.

Lees ook: Wasstraat in Oostkamp gaat in vlammen op

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.