shell

Werknemer van handwash crasht met Porsche van klant; BBRV waarschuwt

Bij Hand Car Wash, een bedrijf dat auto’s met de hand poetst aan de Grote Baan in Houthalen-Helchteren, is een werknemer met een Porsche van een klant door de gevel gereden. Toen het exterieur van de wagen was opgeblonken, moest de binnenkant nog schoongemaakt worden. Daarbij verrichte hij een verkeerde handeling, waardoor de auto vooruit schoot en dwars door de glazen gevel van het pand reed. 

De auto van de klant, een dure Porsche Cayenne van meer dan 40.000 euro, raakte tijdens het voorval total loss, maar stopte net op tijd. Daardoor kwam deze niet op de rijbaan terecht. Niemand raakte gewond, maar het gebouw liep veel schade op. De brandweer moest het pand stutten.

Volgens Het belang van Limburg was de klant op het moment van het ongeval koffie aan het drinken en aan het wachten tot zijn wagen weer gereed was. De lokale politie deed kort onderzoek en stelde een proces-verbaal op. De handwash zelf ging na een dag weer open.

Professionals

Volgens Suzanne Huisman, voorzitter van de Belgische Branchevereniging Reiniging Voertuigen (BBRV), bewijst het voorval maar weer dat het niet handig is om naar een handcarwash te gaan. “Natuurlijk kan dit overal gebeuren. Toch zijn ze bij professionele carwashes iedere dag bezig dit soort dingen te voorkomen”, vertelt ze. Ze vindt het dan ook opmerkelijk dat het in de berichtgeving weer om een handcarwash gaat, iets dat haar branchevereniging probeert te bestrijden.

De auto is volgens haar de heilige koe van de klant. “Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar ik vraag me sterk af hoe bekwaam de desbetreffende medewerker van het bedrijf is geweest. Voor de klant hoop ik vooral dat hij voor een legaal verzekerde handcarwash is gegaan. Er zijn namelijk veel risico’s aan dit soort carwashes. Een groot gedeelte opereert illegaal, waardoor ze ook niet verzekerd zijn.” Ze raadt mensen dan ook aan om altijd een professioneel bedrijf te bezoeken, maar benadrukt ook dat het zeker geen oproep is om schades te gaan claimen bij wasstraten.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.