Bron politie België

Carwash-medewerker 6 maanden achter slot en grendel

De 33-jarige Bulgaarse carwash-medewerker die een tijd terug werd opgepakt na het lastigvallen van twee verschillende vrouwen in het Belgische Roeselare, is gelijk na de eerste zitting veroordeeld. Atanas V. kreeg twee jaar cel opgelegd waarvan hij zes maanden moet zitten. Eén van de slachtoffers was het totaal niet eens met de strafeis liet ze na afloop van de rechtszaak weten. 

De Bulgaarse carwash-medewerker viel in de nacht van 21 op 22 juli twee vrouwen lastig. Eerst volgde hij een 17-jarig meisje. Nadat hij haar op straat had vastgepakt, wist ze zich volgens HLN los te rukken. Ze vluchtte een hotel in waar de dader haar opnieuw probeerde aan te randen. Uiteindelijk werd ze een hotelkamer van een vrouwelijke gast ingetrokken waarna de aanrander vluchtte. Later op de avond greep hij opnieuw een vrouw. Deze 53-jarige zette hij een hand op haar mond. Zijn andere hand ging tussen haar benen. Volgens het Belgische OM riep de dader duidelijk dat hij seks wilde. Na geschreeuw van de vrouw zette hij het op een lopen.

Faroek

De politie kreeg de dader maandenlang niet in beeld. Pas na een uitzending van opsporingsprogramma Faroek kwam de dader in beeld. Hier waren de beelden van de bewakingscamera uit het hotel waar het voorval plaatsvond, te zien. Daarna kreeg de politie meerdere tips. Na zijn aanhouding bekende de dader al snel wat hij had gedaan. Via een tolk heeft de Bulgaar zijn excuses aan de slachtoffers aangeboden.

Uiteindelijk werd de Bulgaar niet veroordeeld voor aanranding van het 17-jarige meisje, de rechter achtte dat niet bewezen. Wel werd hij veroordeeld voor opzettelijke slagen en verwondingen aan beide slachtoffers. Aanranding van de 53-jarige vrouw werd wel voldoende bewezen. Normaliter volgt een vonnis pas na een maand, in dit geval had de rechter zijn vonnis meteen klaar.

Lees ook: Carwash-medewerker blijft vastzitten voor aanranding

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.