volkswagen, golf

De populairste occasions van 2017

De Volkswagen Golf werd dit jaar wederom het meest gezocht via autoverkoopsite Autoscout24. Net als andere jaren zijn auto’s van Duitse makelij flink vertegenwoordigd in de top 10. De website zocht in de database welke auto’s het meest werden gezocht in het afgelopen jaar. Daarnaast werd gekeken naar kleur en naar de gemiddelde verkoopprijs.

De Volkswagen Golf is al jaren een heel populaire auto en dit model blijkt ook dit jaar de meest gezochte occasion te zijn. Net als vorig jaar wordt de helft van de top gedomineerd door kleine en compacte auto’s. Wat verder opvalt in de top tien meest gezochte modellen is de populariteit van Duitse auto’s; 8 van de 10 zijn van Duitse makelij. Nieuw in de top tien is de Renault Mégane. Deze zakelijke gezinsauto heeft de BMW 5-Serie van plaats tien verstoten.

Dit zijn de tien meest gewilde tweedehandsauto’s van 2016 en 2017:

1. Volkswagen Golf Volkswagen Golf
2. Volkswagen Polo BMW 3-Serie
3. Audi A4 Audi A4
4. Audi A3 Audi A3
5. BMW 3-Serie Opel Astra
6. Opel Astra Volkswagen Polo
7. Ford Focus Opel Corsa
8. Audi A6 Ford Focus
9. Opel Corsa Audi A6
10. Renault Mégane BMW 5-Serie

Jurgen Vugts, Managing Director AutoScout24 Nederland, licht toe: “De Volkswagen Golf, die wordt gezien als een auto uit de middenklasse, biedt kwaliteit op alle fronten. Dit model gaat nu al ruim 40 jaar mee en zeven generaties later blijft het één van de favoriete auto’s onder autobestuurders van alle leeftijden.” Zo is er voor ieder wat wils; de goedkoopste Volkswagen Golf kost 250 euro en de duurste tweedehands Volkswagen Golf is een metallic stationwagen, voor een prijs van ruim 75.000 euro.

Prijsstijging in 2017

De gemiddelde prijs van een tweedehandsauto is ruim duizend euro gestegen het afgelopen jaar; van gemiddeld 13.020 euro in 2016 naar 14.333 euro in 2017. Dit is een stijging van tien procent. In de grafiek is te zien hoe de occasionprijs zich de afgelopen vijf jaar heeft ontwikkeld. Hierin valt op dat de prijs het afgelopen jaar sterk gestegen is. “Onder andere de schaarste op de occasionmarkt is een reden dat de prijs van een tweedehandsauto blijft stijgen. Dat zal in 2018 niet veranderen; we verwachten dat de prijs zich op eenzelfde manier zal blijven ontwikkelen komend jaar”, vertelt Vugts.

Autoscout24

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.