rechtbank, rechtszaak

Verdachte steekpartij handcarwash pleit onschuldig

In Hasselt werd onlangs door het Openbaar Ministerie zes jaar cel geëist tegen een 43-jarige Afghaanse man, vanwege een vermeende steekpartij in een handcarwash in Ham. Het voorval vond vorig jaar zomer plaats. Aanleiding van de steekpartij zou een discussie zijn geweest over geld en uitbating van de handcarwash. Op 22 december doet de rechtbank uitspraak in de zaak, de verdachte pleit onschuldig en gaat voor vrijspraak.

Volgens het Belgische Nieuwsblad was de veertiger in de rechtbank aanwezig, maar wees deze alle schuld van zich af. Hij beweert dat de neergestoken man zichzelf heeft gestoken. Volgens het parket heeft de man wel degelijk een motief om de man van Indiase komaf neer te steken. Volgens de buurt is dit niet het eerste voorval. De verdachte heeft bovendien een strafblad.

Onduidelijkheden

De advocaat van de verdachte, Dimitry Descamps, ging volgens de krant resoluut voor de vrijspraak. Hij vindt het een dun dossier, waarbij bovendien geen getuigen zijn van een daadwerkelijke steekpartij. Daarnaast benadrukt hij dat er geen dna-sporen van zijn cliënt op het mes zijn aangetroffen. Verder zijn er volgens de advocaat zeer veel onzekerheden. Volgens hem zijn de verklaringen van het slachtoffer tegenstrijdig. De zaak zou volgens hem dus niet tot een veroordeling moeten leiden.

Lees ook: Videoreportage: zo groot is het probleem met illegale handcarwashes in Mechelen

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.