Bron Politie eenheid Den Haag

Politie vindt drugs en wapens bij carwash in Rotterdam

Bron Politie eenheid Den Haag

Bij een grote actie in de regio Rotterdam-West zijn de politie en douane verschillende garagebedrijven en een carwash binnengevallen. De eenheden houden de auto- en carwashbedrijven goed in de gaten omdat er vermoedens bestaan dat ze zich met meer bezighouden dan alleen het wassen en onderhouden van auto’s. 

Er zijn bij de controles volgens RTV Rijnmond vier mannen aangehouden. Daarnaast werden wapen, drugs en auto’s in beslag genomen. In de auto bevonden zich verborgen compartimenten, iets waar de politie steeds waakzamer op wordt. De wapens en drugs werden gevonden bij de wasgelegenheid aan de Rosenveldtstraat in Rotterdam.

Sluiting

In mei werd er in Rotterdam een autopoetsbedrijf aan de Aelbrechtskade gesloten op last van de gemeente. De politie nam daar drie kilo heroïne in beslag en twee voertuigen met verborgen ruimtes. Bij de carwash in de Rosenveldtstraat werden versnijdingsmiddelen voor drugs gevonden. Daarnaast lagen er harddrugs, een vlindermes, een stiletto, een verboden balletjespistool, knuppels en tasers. Een flink arsenaal aan verboden goederen dus. Ook vond de politie een geldtelmachine.

Bij het garagebedrijf aan de Noordschans waren drie mensen aanwezig. Eén van de aanwezigen, een 32-jarige man uit Rotterdam rende weg, maar kon na een achtervolging door de politie worden aangehouden. Deze man had nog een gevangenisstraf van meer dan een maand openstaan. Een medewerker van het bedrijf en een 33-jarige klant werden eveneens aangehouden. Ook de eigenaar van het bedrijf mocht met de politie mee naar het bureau.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.