Volkswagen Golf

Volkswagen enige Europese merk bij tien bestverkochte modellen wereldwijd

Carwashfabrikanten opgelet, de toptien bestverkochte automodellen wereldwijd is bekend. Opvallend is dat vooral sedans en suv’s zegevieren. Dit betekent dat de carwash voor auto’s van klein tot groot geschikt zou moeten zijn. Ander interessant feit is dat Volkswagen het enige Europese merk is dat in de toptien voorkomt. Het Duitse merk staat er wel in met maar liefst drie verschillende modellen.

De auto die de wereldwijde top aanvoert is de Toyota Corolla, deze is niet alleen in Azië enorm populair, ook in de Verenigde Staten wordt de auto goed verkocht. Iedere 40 seconden krijgt ergens op de wereld iemand de sleutel van zijn nieuwe Corolla volgens het Algemeen Dagblad. Volgens de krant is de auto zo populair omdat deze als betrouwbaar, niet te duur en makkelijk te onderhouden wordt gezien.

Raptor

Opmerkelijk in het lijstje is de Ford F-series. De verkopen van deze suv-serie van Ford zijn voor meer dan 90 procent gedaan in de Verenigde Staten. Het is één van de meest populaire auto’s in Amerika. De pick-up met 4WD van Ford blijft mateloos populair vooral bij Amerikanen die in het weekend de natuur in trekken.

(Tekst gaat door onder foto)

Ford, f-150, Raptor

Top 10

De bestverkochte auto’s wereldwijd zijn:

1. Toyota Corolla: 1.224.990 exemplaren

2. Ford F-Series: 1.076.551 exemplaren

3. Volkswagen Golf: 952.826 exemplaren

4. Honda Civic: 819.005 exemplaren

5. Toyota RAV4: 807.401 exemplaren

6. Honda CR-V: 748.048 exemplaren

7. Volkswagen Tiguan: 703.143 exemplaren

8. Ford Focus: 671.923 exemplaren

9. Chevrolet Silverado: 660.530 exemplaren

10. Volkswagen Polo: 656.179 exemplaren

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos was tot 2018 de vaste redacteur van vakblad CarwashPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.