wasstraat

Wasstraat in Sittard sluit vanwege overlast door gemeente

Autowasstraat Beursgens in Sittard heeft zijn deuren gesloten. Het bedrijf zat jarenlang aan de Sittardse Rijksweg, maar kon vanwege een samenloop van omstandigheden niet langer operationeel blijven. Het feit dat de gemeente een flinke tijd rondom het bedrijf met werkzaamheden bezig was, schijnt voor vervelende situaties gezorgd te hebben.

De vervelende situaties die werden veroorzaakt door de werkzaamheden kwamen door de bouw van stadshart Ligne en hadden vooral met modder te maken. Verscheidene bezoekers zouden zijn weggejaagd doordat ze na het wassen van de auto door een flinke modderpoel moesten rijden, nu is het te begrijpen dat het rijden door modder met een zojuist schone auto, niet heel fijn is. Volgens De Limburger was dat dan ook één van de hoofdredenen dat ruim tweederde van de wassers na een jaar ellende weg bleef.

Hek

Om de voormalige wasgelegenheid is inmiddels een hek geplaatst door voormalig ondernemer van de wasgelegenheid, Léon Beursgens. Hij deed dit volgens de krant omdat na ontmanteling van zijn wasgelegenheid enkele maanden terug, illegaal drugs werd gedeald onder de overkapping en het terrein werd misbruikt als verkapte parkeerplaats. Daarnaast klaagde de buurt over de overlast die de drugsdealers veroorzaakten.

Voor het sluiten van zijn bedrijf probeerde de ondernemer nog tevergeefs om zijn oude klantenkring terug te krijgen. Echter is onlangs elders in Sittard ook een nieuwe wasgelegenheid geopend, waardoor veel mensen inmiddels een nieuwe vaste wasplek hebben gekozen. Door de sluiting komt er een einde aan de bakermat van zijn vijftig jaar oude bedrijf dat verder nog bestaat uit een wasgelegenheid in Kerkrade en een tankstation elders in Sittard.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.