OOTW, cusus, Werken in de carwash, Hanex, Veghel

OOTW houdt meer webinars in 2018

OOTW gaat aankomend jaar nog meer webinars geven. De pilot die vorig jaar gehouden is, werd zo goed ontvangen dat er aankomend jaar meerdere zijn gepland. Het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds voor Tankstations en Wasbedrijven (OOTW), probeert met de stap, met de tijd van digitalisering van de maatschappij mee te gaan.

Het trainingsinstituut maakte verder bekend dat vorig jaar 30.075 trainingen via hen zijn gevolgd door medewerkers uit de tankstation- en carwashbranche. Hiervan werd 93 procent van de trainingen online gevolgd via mijnbranchepaspoort. Ze hopen verder dat meer mensen uit de branche zich melden voor de opgerichte klankbordgroep. De organisatie wil namelijk graag nog meer weten wat speelt in de branche en wil trainingen aanpassen waar dingen worden gemist.

Terugloop

Het OOTW had te kampen met een terugloop in het aantal deelnemers voor de open klassikale trainingen vanwege de bekende nadelen die kleven aan het klassikaal onderwijs. De trainingen zijn vaak buiten de eigen bedrijfslocatie, waardoor deelnemers reistijd kwijt zijn. Het tijdstip kan ongunstig zijn; trainers zijn beperkt beschikbaar en als deelnemer moet je maar net op het gezette tijdstip kunnen.

De pilot van de webinar van november 2017 was zo succesvol dat OOTW heeft besloten om in 2018 een vervolg te geven aan deze nieuwe manier van les geven. Een webinar is een goed alternatief voor open trainingen. Je spijkert snel en gemakkelijk kennis bij. Gewoon, vanachter je computer of op je tablet. Tijdens een live webinar is het mogelijk om vragen te stellen aan de branche-experts via de live chat.

De diverse webinars worden kosteloos aangeboden en zijn ook gratis on demand terug te kijken. De volgende sessies vinden plaats op de volgende momenten:

Werken in de carwash 24 april 20:00 uur
Voedselveiligheid 15 mei 20:00 uur
Omgaan met klanten 26 juni 20:00 uur
Duurzame Inzetbaarheid 11 sept 20:00 uur
Welkom op het tankstation november 2018

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.