Bob, autowas, wasstraat, carwash, Amsterdam

Roofvogel zet Bob Autowas in Amsterdam op stelten

Bezoekers en medewerkers van Bob Autowas aan de Transformatorweg in Amsterdam keken afgelopen week raar op toen bleek dat een roofvogel het pand was binnen gevlogen. Ondanks de openstaande luiken slaagde de roofvogel er niet in zelf het pand te verlaten. De dierenambulance moest ingeschakeld worden om het dier weg te halen.

Medewerkers van de wasstraat namen zelf contact op met de dierenambulance. Het bevrijden van de vogel bleek flink wat voeten in aarde te hebben en was een stuk minder makkelijk dan in eerste instantie werd verwacht. Dat laat de dierenambulance weten op de eigen Facebook-pagina. “Omdat de medewerkers het dier toch wel echt weg wilden hebben, moesten alle mogelijke oplossingen uitvoerig worden bekeken”, staat in de verklaring.

Sperwer

Uiteindelijk kon het dier gevangen worden. Hiervoor was de hulp nodig van een andere partij, VET Amsterdam kwam uiteindelijk helpen met het vangen. Uiteindelijk bleek dat het dier in kwestie een verdwaalde sperwer was. Van deze kleine roofvogel zijn er een paar duizend in Nederland. Het diertje raakte niet gewond en om het bij te laten komen werd deze naar vogelopvang De Toevlucht gebracht.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.