rechter, rechtbank, hamer

Stelende Friese autopoetser krijgt taakstraf opgelegd

Een taakstraf van 120 uur, dat is wat een 19-jarige detailer uit het Friese Sloten afgelopen vrijdag door een politierechter kreeg opgelegd. De veroordeelde had benzine en diesel gestolen van zijn oud-werkgever in Joure. 

Vanaf april 2016 zou de verdachte meer dan anderhalf jaar lang diesel en benzine hebben gestolen door ongeoorloofd gebruik te hebben gemaakt van een bedrijfstankpas. Volgens Leeuwarder Courant zou hij voor ruim 3000 euro illegaal hebben getankt. De Fries bekende dat hij één keer illegaal had getankt, een understatement gezien het bedrag dat zijn oud-werknemer aan schade opliep.

Belediging

De inmiddels ex-werknemer werd aangenomen bij het garagebedrijf doordat diens ouders bij de eigenaar van het bedrijf aanklopten. Deze waren bang dat hun zoon op het criminele pad zou raken. Missie niet geslaagd, tijdens zijn aanhouding beledigde hij ook nog de agenten die hem kwamen inrekenen. De politierechter legde hem om herhaling te voorkomen tevens een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Stelende Friese autopoetser krijgt taakstraf opgelegd | CarwashPro
rechter, rechtbank, hamer

Stelende Friese autopoetser krijgt taakstraf opgelegd

Een taakstraf van 120 uur, dat is wat een 19-jarige detailer uit het Friese Sloten afgelopen vrijdag door een politierechter kreeg opgelegd. De veroordeelde had benzine en diesel gestolen van zijn oud-werkgever in Joure. 

Vanaf april 2016 zou de verdachte meer dan anderhalf jaar lang diesel en benzine hebben gestolen door ongeoorloofd gebruik te hebben gemaakt van een bedrijfstankpas. Volgens Leeuwarder Courant zou hij voor ruim 3000 euro illegaal hebben getankt. De Fries bekende dat hij één keer illegaal had getankt, een understatement gezien het bedrag dat zijn oud-werknemer aan schade opliep.

Belediging

De inmiddels ex-werknemer werd aangenomen bij het garagebedrijf doordat diens ouders bij de eigenaar van het bedrijf aanklopten. Deze waren bang dat hun zoon op het criminele pad zou raken. Missie niet geslaagd, tijdens zijn aanhouding beledigde hij ook nog de agenten die hem kwamen inrekenen. De politierechter legde hem om herhaling te voorkomen tevens een voorwaardelijke celstraf op van drie maanden.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.