Esso,

ACM keurt grote overname van NRG Value door EG Group goed

De Autoriteit Consument en Markt heeft aan EG Group goedkeuring gegeven voor de overname van NRGValue. Volgens de ACM blijft er na de overname van de 97 Esso-stations van NRGValue voldoende concurrentie over. Hoeveel carwashes bij de overgenomen filialen aanwezig zijn is niet bekend. 

Eind februari bereikte de Britse exploitatiemaatschappij overeenstemming met NRGValue over de overname van alle tankstations van de in Rotterdam gevestigde tankstation-exploitant. Het totaal aantal eigen tankstations van EG Group in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam de 97 Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.

Versterken positie voorterrein

Volgens mede-ceo Mohsin Issa kan zijn bedrijf hiermee de al bestaande sterke positie op het voorterrein verder versterken. “We willen de beste brandstof leveren en een uitstekend shopaanbod met volop keuze op het gebied van food-to-go aanbieden aan de consument.”

Ook Ramon Mendes de Leon, oprichter en ceo van NRGValue, reageerde positief op de overnamen. “De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn team van NRGValue een succesvolle onafhankelijke aanbieder van brandstof in Nederland gemaakt. Gezien mijn ervaringen afgelopen maanden met EG Group, geloof ik erin dat ze de perfecte partner zijn om dit in de toekomst verder uit te breiden”, liet hij eerder weten.

EG Group maakte eerder dit jaar bekend dat het een groot deel van de 650 Texaco- en Firezone-locaties in Nederland en België gaat ombouwen naar het Esso-merk. De overname van de stations van NRGValue betekent dat Esso een prominente speler wordt in Nederland. Alle eigen tankstations die EG Group onder de kleuren van Texaco en Firezone exploiteert, worden nog dit jaar omgekleurd naar Esso.

Lees ook: EG Group neemt alle 97 Esso’s van NRGValue over

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

ACM keurt grote overname van NRG Value door EG Group goed | CarwashPro
Esso,

ACM keurt grote overname van NRG Value door EG Group goed

De Autoriteit Consument en Markt heeft aan EG Group goedkeuring gegeven voor de overname van NRGValue. Volgens de ACM blijft er na de overname van de 97 Esso-stations van NRGValue voldoende concurrentie over. Hoeveel carwashes bij de overgenomen filialen aanwezig zijn is niet bekend. 

Eind februari bereikte de Britse exploitatiemaatschappij overeenstemming met NRGValue over de overname van alle tankstations van de in Rotterdam gevestigde tankstation-exploitant. Het totaal aantal eigen tankstations van EG Group in Nederland komt daarmee uit op 595. NRGValue nam de 97 Esso-locaties eind 2015 over van ExxonMobil.

Versterken positie voorterrein

Volgens mede-ceo Mohsin Issa kan zijn bedrijf hiermee de al bestaande sterke positie op het voorterrein verder versterken. “We willen de beste brandstof leveren en een uitstekend shopaanbod met volop keuze op het gebied van food-to-go aanbieden aan de consument.”

Ook Ramon Mendes de Leon, oprichter en ceo van NRGValue, reageerde positief op de overnamen. “De afgelopen twee jaar heb ik samen met mijn team van NRGValue een succesvolle onafhankelijke aanbieder van brandstof in Nederland gemaakt. Gezien mijn ervaringen afgelopen maanden met EG Group, geloof ik erin dat ze de perfecte partner zijn om dit in de toekomst verder uit te breiden”, liet hij eerder weten.

EG Group maakte eerder dit jaar bekend dat het een groot deel van de 650 Texaco- en Firezone-locaties in Nederland en België gaat ombouwen naar het Esso-merk. De overname van de stations van NRGValue betekent dat Esso een prominente speler wordt in Nederland. Alle eigen tankstations die EG Group onder de kleuren van Texaco en Firezone exploiteert, worden nog dit jaar omgekleurd naar Esso.

Lees ook: EG Group neemt alle 97 Esso’s van NRGValue over

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.