DICO Foamer Boog, Helder Carwash

Helder Carwash voegt Foamer en extra programma toe

Ondernemer Remco Mijnhardt van Helder Carwash in Lisse wilde graag wat nieuws in zijn wasstraat. Toen hij vorig jaar op een beurs met DICO in gesprek raakte over rendementsverhoging van zijn wasgelegenheid bekeek hij samen met de leverancier wat de opties waren. Uiteindelijk ontwikkelde DICO naar aanleiding van die gesprekken de Foamer Boog. Inmiddels is hij de eerste die de boog aan zijn huidige wasstraat heeft toegevoegd en is hij onwijs blij met de keuze.

“Ik wilde de prijzen iets verhogen, maar dan ook wel echt iets daarvoor bieden. Zo besloot ik uiteindelijk om de Foamer Boog aan te schaffen.” De ondernemer voegde een nieuw programma toe aan zijn gamma, vijf weken verder is het zijn populairste programma. “Het kost €2,50 meer dan het andere programma maar het resultaat van de wassing is ook echt veel beter. Als ik nu door de stofzuigerhal loop kan ik zo zien wie het duurste programma heeft gekozen.”

Uitdaging

Wat wel een uitdaging vormde voor Mijnhardt was de boog midden in zijn wasstraat toevoegen. “Ik had in mijn wasstraat op twee plaatsen de appeltjes producten van Caramba. Het was daarom even goed kijken hoe we het Glanspantser konden toevoegen in het midden van de wasstraat zonder dat het er gelijk weer afgewassen werd.” Volgens hem lukte dit uiteindelijk en wordt het product echt ingewassen in de auto, waardoor een flinke glans op de auto ontstaat.

De ondernemer is enthousiast over de toevoeging aan zijn wasstraat. “Het mooie is dat ik geen wasstraat van DICO heb, maar deze machine er toch in kon plaatsen. Door een relatief gezien kleine investering te doen, heb ik veel teruggekregen. De enkele duizenden euro’s die de boog kost heb ik binnen twee maanden waarschijnlijk terugverdiend.” Zijn klanten vinden het echt een toevoeging. Zo’n 30 procent van de wassers kiest inmiddels al voor het programma. “Onlangs had ik een klant met wat krassen op zijn auto. Had hij zelf gedaan door het poetsen. Na een paar keer ons nieuwste programma te hebben gekozen, waren de krasjes nauwelijks nog te zien volgens hem.”

Multi-inzetbaar

De ondernemer is volgens Jeroen Visser een goed voorbeeld van hoe de boog effectief goed wordt toegepast in de wasstraat. “De DICO Foamer Boog is ontwikkeld om extra opbrengsten te genereren en dat gebeurt precies goed bij Helder Carwash. Hij was de eerste die hem heeft toegevoegd, we verwachten er zeker meer te verkopen, juist doordat het om een relatief kleine investering gaat”, legt hij uit. Wat het volgens hem ook makkelijk maakt, is dat de boog is toe te voegen aan praktisch iedere wasstraat. “Het kan niet alleen in wasstraten van ons merk, dat maakt het aantrekkelijk voor een grote groep ondernemers.

De roestvrijstalen boog is toe te voegen op twee verschillende plekken in het wasproces volgens Visser. Aan de ene kant kan de boog dienen als extra voorspoel mogelijkheid. “Aan de andere kant kunnen we de machine ook iets verder in het wasproces plaatsen om bijvoorbeeld de Polish op de auto aan te brengen. Voor dat laatste werd in Lisse gekozen.” Momenteel zijn er volgens Visser nog geen andere bedrijven die zich gemeld hebben. “We hebben een mailing de deur uitgedaan over onze nieuwste machine, we zijn zelf ook benieuwd hoe het gaat lopen.”

Specs Foamer Boog:

  • 1 x vrijstaande RVS boog;
  • 2 x Boomerang Foamers met RVS montage beugels;
  • 2 x waterdichte RGB LED spots met RVS montage beugels, incl. 24V transformator;
  • 1 x smart RGB WIFI controller met App, alle kleuren en diverse programma’s kunnen vanaf je smartphone ingesteld worden, waar ook in de wereld;
  • 1 x Iwaki chemie pomp 3,9 ltr/h met aanzuigslang, terugslagventiel en gewichtje;
  • 1 x RVS muursteun voor chemiepomp

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.