Total, Hapert, wasbox

Total versterkt positie door overnames in Noord-Brabant

Total, Hapert, wasbox

Dankzij de overeenkomst met Kempen Oil heeft Total in één keer een zeer sterke positie in handen in het zuiden van Noord-Brabant. Het was een uitgelezen kans, vertelt Geert Houbrechts, Directeur Retail van Total Nederland. “Het overnemen van de vier locaties past in de groeistrategie die Total heeft uitgestippeld. We willen ons netwerk uitbreiden en toekomstbestendig maken. We kijken daarbij naar locaties in alle delen van het land waar we nog niet of onvoldoende aanwezig zijn en waar wij ons aanbod verder kunnen uitbreiden.”

Afgelopen maanden is hard gewerkt aan het ombouwen van de vier tankstations van Kempen Oil naar de kleuren van Total. Alle werkzaamheden aan het voorterrein van de locatie aan Oude Provincialeweg in Hapert zijn inmiddels afgerond, de shop staat voor komende tijd op het programma. Zowel deze locatie als die in Eersel beschikken over een wasgelegenheid. In Hapert gaat het om enkele overdekte wasboxen. In Eersel staan twee machines van fabrikant Washtec.

Tot een aantal weken geleden stond er nog Esso op de luifel, net als bij de overgenomen stations in Eersel en Bladel. Het vierde station, aan de Weijer in Hapert, ging tot december door het leven als TinQ-station. Ook daar zijn inmiddels de nieuwe kleuren van Total zichtbaar. Bij twee van de vier locaties, waaronder die aan de Oude Provincialeweg in Hapert, gaat het om een bemande locatie. De overige twee zijn omgebouwd naar Total Express. De tankstations worden alle vier gehuurd van Kempen Oil.

“Buiten zijn we op alle locaties klaar met ombouwen. Op de tankstations staat inmiddels het Total-logo en ook alle pompen zijn aangepast”, vertelt Houbrechts. Het omkleuren van de locaties is in razend tempo gegaan, vertelt hij. “We werken met vaste ploegen en die weten precies hoe ze dit zo efficiënt mogelijk moeten uitvoeren. Afgelopen periode zijn zo’n driehonderd locaties aangepakt en getransformeerd naar het nieuwe concept ‘T-Air’. Het vertrouwde rood en wit van de Total-tankstations maakt plaats voor een nieuwe combi van rood en aardachtig bruin, die beter integreert in de omgeving. Bij het ombouwen van de vier stations van Kempen Oil, kwam die expertise uitstekend van pas. Klanten hebben er geen of nauwelijks hinder van ondervonden.”

Ombouwen shops

Na het aanpassen van het voorterrein, is het tijd om de shops bij twee van de vier locaties onder handen te nemen. Binnen in de shop in Hapert is alles op dit moment nog bij het oude. “We willen het aanpassen van de winkel graag in één keer goed doen. Daarom is het zaak om te kijken naar het klanttype dat vooral op deze locaties komt en hoe we met ons shopaanbod zo optimaal mogelijk in kunnen spelen op hun klantbehoeften”, zegt Houbrechts.

Lees de rest van het artikel op zustersite Tankpro: https://www.tankpro.nl/ondernemen/2018/03/22/total-speelt-met-vier-nieuwe-locaties-in-op-blinde-vlek/

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.