De Pooter Olie, carwash, Saled

De Pooter Olie kiest voor LED in de carwash

Zes wasgelegenheden bij tankstations van De Pooter Olie worden voorzien van LED Wallwashers. De eerste locatie is inmiddels onder handen genomen. Voorheen waren de wasgelegenheden enkel voorzien van wit licht. Met het vervangen van de oude verlichting wil de tankstationonderneming investeren in duurzaamheid. 

De kleuren van de verlichting kunnen na het vervangen worden aangepast waardoor volgens Saled, plaatser van de nieuwe lichtarmaturen, een nog leukere carwashbeleving kan worden gecreëerd. De LED Wallwashers werden volgens hen oorspronkelijk gebruikt voor het creëren van lichtbelevingen op gebouwen. De laatste tijd verschijnen ze echter ook steeds vaker in wasgelegenheden. Zo is het onder andere mogelijk om per wasprogramma een specifieke kleur in te stellen. Verder is het mogelijk om de wasstraat aan te passen aan de kleuren van de eigen huisstijl.

Duurzaam

Een voordeel van LED-verlichting is duurzaamheid. Ondanks het feit dat de Wallwashers in vele kleuren in te stellen zijn, is het verbruik volgens Saled nihil. De lampen besparen tot wel 50% op energiekosten ten opzichte van conventionele verlichting. De Wallwashers zijn waterdicht, waardoor de lichtbronnen optimaal zijn beschermd tegen vuil en reinigingsmiddelen.

De Pooter Olie heeft zes wasgelegenheden in Zeeuws-Vlaanderen. De broers zijn nu al tevreden met de behaalde resultaten. Het bedrijf heeft nu voornemens om ook de carwashes bij de andere vijf vestigingen te voorzien van de LED-verlichting.

Lees ook: De Pooter Olie ziet toekomst in België en carwash

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.