Kärcher, windowvac

Kärcher komt met waterzuiger voor gebruik in tankstation en carwash

Kärcher heeft een waterzuiger speciaal voor professionele gebruikers op de markt gebracht. De Window Vac Professional (WVP 10) moet helpen om gladde oppervlaktes, van spiegels tot aan ruiten van koelkasten, schoon te maken. Carwashes en tankstations kunnen met de nieuwe machine op een snelle manier hun ramen en ander glaswerk in een snel tempo schoonmaken.

Volgens het bedrijf is de WVP 10 een nieuwe handzame waterzuiger met een accu, die beantwoordt aan de vraag van de professionele gebruiker binnen de retail. Het apparaat is een handig hulpmiddel voor snelle manuele reiniging van bijvoorbeeld glazen deuren van koel- en vriesmeubelen, vitrines, gladde tafeloppervlakken, ramen, spiegels en tegels. Het vuile water dat na reiniging achterblijft op het oppervlak, wordt tot aan de rand weggezogen zonder strepen of resten.

Handzaam

De WVP 10 is volgens Kärcher dankzij het relatief lage gewicht van 750 gram, vergelijkbaar met een tablet, uiterst handzaam in gebruik. De aan/uit-schakelaar bevindt zich aan de buitenkant van de handgreep, waar hij met de duim bediend kan worden. Het vuilwaterreservoir met een inhoud 200 ml is zo geïntegreerd dat, zonder gevaar op druppels, horizontaal en verticaal gewerkt kan worden. Nadien kan het reservoir eenvoudig uit het apparaat worden verwijderd en met schoon water uitgespoeld of in de vaatwasmachine schoongemaakt worden.

Met een volle acculading kan het apparaat ongeveer 30 minuten gebruikt worden, voldoende voor een oppervlakte van ongeveer 110 vierkante meter. Een LED-indicator op de aan/uit-schakelaar informeert over het resterende stroomreserve. Voor langdurig gebruik met weinig of slechts korte onderbrekingen kan de accu gewisseld worden.

De Window Vac Professional wordt in twee uitvoeringen aangeboden: als WVP 10 met accu en standaard oplader (laadtijd 185 minuten) en als Adv-variant met twee accu’s en een snellader (laadtijd 60 minuten). Deze versie komt inclusief een tweede, smalle zuigmond (170 mm), die gebruik op smalle oppervlakken mogelijk maakt, zoals op ramen met tralies. Beide varianten worden standaard geleverd met sproeiflacon, microvezeldoek en reinigingsmiddel 0,5l.

Lees ook: Kärcher Official Cleaning Partner van de LottoNL-Jumbo wielerploeg

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.