Hennep, kwekerij, plantage, Politie

Haagse handcarwash herbergt hennepplantage

De politie is afgelopen week naar aanleiding van een binnengekomen tip VIP Car Wash aan de Mandarijnstraat in Den Haag binnengevallen. De handcarwash hield zich behalve met het poetsen van auto’s blijkbaar ook met andere zaken bezig. Iemand met groene vingers kweekte in het pand nogal wat illegale hennepplanten. Zo blijkt dat niet alleen Belgische handcarwashes zich met schimmige zaken bezig houden. Ook in Nederland speelt op sommige locaties meer dan aan de buitenkant te zien is. 

Volgens een woordvoerder van de politie Den Haag zijn er in totaal zo’n 350 hennepplanten in het pand aangetroffen. Echter was er op het moment van de inval niemand aanwezig. Er is nog niemand aangehouden. De politie doet momenteel onderzoek om te kijken wie de planten in het bedrijfspand heeft neergezet. De planten werden vernietigd door een gespecialiseerd bedrijf. De lampen en overige spullen van de plantage zijn in beslag genomen.

Onderzoek

Op Facebook is te lezen dat buurtbewoners melden dat er tijdens de actie ook enkele auto’s in beslag zijn genomen. Naast de politie was ook netbeheerder Stedin aanwezig om te onderzoeken of er ook illegaal stroom werd afgetapt. Volgens de woordvoerder was dit echter niet het geval. De 350 wietplanten die werden aangetroffen, leveren volgens de politie gemiddeld zo’n 100 euro per plant op. Dat zou dus betekenen dat de kwekerij zo’n 35.000 euro per oogst omzette. De politiewoordvoerder laat weten dat de zaak verder onderzocht wordt.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.