Flex5, istobal, roll-over, carwash

Istobal pakt groot uit op carwashshow in Vegas

Istobal showt twee roll-over machines op de International Carwash Show (ICS) in Las Vegas volgende week. Het Spaanse merk hoopt door groot uit te pakken op de show, meer terrein te winnen in de Verenigde Staten. Naast de machines op de stand, wordt de samenwerkingsdeal met de Andretti Petroleum Group gevierd door onder andere signeersessies van de bekende oud-coureur Mario Andretti. 

Ondanks dat de Amerikaanse markt verschilt met de Europese markt, waar het merk tot de top-3 grootste carwashfabrikanten behoort, is de Verenigde Staten een van de belangrijkste potentiële groeimarkten voor het merk. Verwacht wordt dat vooral op het gebied van roll-overs en truckwashes veel terrein te behalen valt in Amerika. Dat is ook de reden dat groots wordt uitgepakt op de beurs in Vegas, welke van 26 tot en met 28 april gehouden wordt.

Roll-overs

Istobal presenteert als eerste de FLEX5 roll-over machine. Volgens het bedrijf is dit het eerste model op de markt dat kan worden aangepast voor een grotere capaciteit wassingen, zonder een andere machine aan te schaffen. De transformeerbare roll-over kan door een speciale voorbereiding worden uitgebreid met twee borstels. Het ziet er op het eerste oog uit als een normale machine met twee zijborstels en een dak borstel, echter is deze uitbreidbaar met twee extra zijborstels (zie foto boven dit artikel). Binnen een dag kan de machine worden getransformeerd.

De FLEX5 is de populairste machine van Istobal op de Amerikaanse markt. Juist doordat er zoveel mogelijkheden zijn. De machine kan makkelijk kan worden aangepast op de behoeftes van klanten. In de Verenigde Staten is op sommige plaatsen het touchless wassen heel populair. Dat kan met de machine. Daarnaast zijn er dus de drie en vijf borstel set-ups. Het voordeel van wassen met vijf borstels is een reductie van 30 procent in de was- en droogtijd. De uitvoering met vijf borstels is het populairst in de Verenigde Staten door een combinatie van snelheid en kwaliteit.

Naast het FLEX5-model neemt Istobal ook de M’1 mee, een scherp geprijsd basismodel dat vooral bij werkplaatsen en autodealers wordt geplaatst. Dit vanwege het gemak waarmee de machine te bedienen is en de prijs, slechts een lage investering is nodig. Naast de twee roll-overs presenteert de fabrikant nog een machine om banden er weer als nieuw uit te laten zien. Een upgrade speciaal voor wasstraten en roll-overs.

Mario Andretti

Tijdens The Car Wash Show 2018 heeft Istobal op stand 3613 een speciale gast. In navolging van de deal die het bedrijf onlangs in de Verenigde Staten sloot met de Andretti Petroleum Group, komt de voorzitter van het bedrijf, Mario Andretti, naar de stand. Op 26 april tussen 13:00 en 15:00 uur zal hij handtekeningen uitdelen aan bezoekers van de beurs. Het Spaanse bedrijf ging onlangs de samenwerking aan om carwashmachines en onderdelen te gaan leveren voor de Amerikaanse markt. In Californië en Oregon staan op enkele tankstationlocaties van de Andretti Petroleum Group al FLEX5-machines. Meer machines gaan in de nabije toekomst geplaatst worden.

Lees ook: Istobal gaat grote samenwerking aan in de VS

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.