accountant

Carwashondernemer jaren opgelicht door eigen boekhouder

Een boekhouder die wordt verdacht van het stelen van meer dan 170.000 dollar van haar werkgever, pleitte afgelopen week onschuldig tegen de veertien aanklachten van verduistering die tegen haar werden gedaan. Ze stond terecht in de rechtbank van Napa County in Californië. Het voorval laat zien dat zelf opletten in het geval van een accountant ook zeker geen overbodige luxe is. 

De 28-jarige vrouw in kwestie werkte als boekhoudster voor Alta Portfolio, beter bekend als Jefferson Car Wash en enkele andere bedrijven die ook in het bezit zijn van George Altamura. Ze werkte daar tussen maart 2014 en augustus 2015 volgens een brief van de openbaar aanklager. Dat meldt nieuwswebsite Napa Valley Register.

Stelen

Toen de vrouw in augustus 2015 ineens niet meer op haar werk verscheen, huurde de ondernemer, die toen 84 jaar oud was, een andere boekhoudster in. De nieuwe accountant kwam er al snel achter dat haar voorganger duizenden dollars had gestolen iedere maand. Bijna de gehele periode vond de verduistering van het geld plaats. Uiteindelijk heeft ze meer dan 170.000 dollar buitgemaakt.

Medewerkers van de carwash namen het geld dat werd verdiend met bijbehorende bonnetjes mee naar de Wells Fargo Bank. Daar nam een office manager het over, deze bracht het geheel vervolgens naar het kantoor van Altamura waar twee medewerkers alles telden en keken of alles klopte. De verdachte was vervolgens verantwoordelijk voor het storten van het geld. Ze moest dit laten storten op de Alta Portfolio-account bij de bank.

De nieuwe boekhoudster kwam erachter dat de verdachte in plaats van al het geld van de carwash op het zakelijke account te storten, ze grote hoeveelheden geld zelf achterhield. Zo nu en dan stortte ze wat meer dan de bedoeling was, maar volgens de aanklager, komen de bedragen niet eens in de buurt van het geld dat is verdwenen.

Arrestatie

Een arrestatiebevel voor haar aanhouding werd op 31 augustus 2016 uitgevaardigd. Ze werd 15 maart 2017 aangehouden en vastgezet in Long Beach alvorens ze werd overgebracht maar de gevangenis van Napa County. De ex-boekhoudster houdt vol onschuldig te zijn. In principe zou haar zaak maandag worden behandeld door de rechtbank. De uitspraak is 12 juli, momenteel is ze vrij op borgtocht.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.