Istobal, wasbox, kinderen

Istobal focust zich op nieuwe accessoires voor wasboxen op Uniti

Carwashfabrikant Istobal presenteert vanaf morgen op de Uniti in het Duitse Stuttgart de nieuwste innovaties op wasgebied. De focus ligt daarbij op vergroting van de productiecapaciteit, verbeterde gebruikerservaring en het milieu. Dat laatste is interessant aangezien er een nieuwe recycle-unit te zien zal zijn die de kwaliteit van gerecycled water vergroot. 

Op stand 1J06 laat de Spaanse fabrikant allereerst de M’Nex32 roll-over zien. Het topmodel waarvan er in Nederland door EenzetCarwash al meerdere zijn geplaatst. Op de beurs zelf zullen de nieuwste features en optionele extras voor deze machine te zien zijn. De betaalterminal is vanaf nu uitgerust met het nieuwe Smartdrive, een systeem dat er voor zorgt dat gebruikers een basisprogramma kunnen kiezen en vervolgens afhankelijk van de behoeftes van de klant, extras kunnen kiezen. Als voorbeeld geeft de fabrikant, speciale wax, insecten verwijderaars en velgenspray. Klanten kunnen tijdens de wassing in de auto blijven of van de buitenkant kijken hoe de auto gewassen wordt.

Wasboxen

Bij het gedeelte met wasboxen krijgen bezoekers twee verschillende versies te zien. Een speciale technische ruimte bevat een boiler, een speciaal watersysteem dat bevriezing tegen moet gaan en alle overige waterbehandelingsapparatuur. Daarnaast worden nieuwe accessoires gepresenteerd die speciaal gemaakt zijn om het wassen van de auto makkelijker, comfortabeler en leuker te maken. Daaronder bijvoorbeeld speciale fietsenrekken, en extra’s om kleding op te hangen bij bijvoorbeeld een wasplaats voor motoren. Nieuwe waslansen voor kinderen moeten van het wassen van de auto een leuke familie activiteit maken.

Op de stand wordt een nieuwe en volgens de fabrikant geavanceerde recycling-unit getoond. Een machine die ervoor zorgt dat de kwaliteit van gerecycled water beter wordt. Het moet slechte geur tegen gaan onder andere door het gebruik van een speciaal desinfectiemiddel. Dit product zorgt er tevens voor dat micro-organismen als legionella niet in het systeem kunnen nestelen. Ongetwijfeld heeft de fabrikant nog meer innovaties. Deze gaan we bekijken tijdens de beurs aankomende dagen.

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.