esso, rotterdam

Gemeente Rotterdam veilt huurrechten van verschillende tankstations

esso, rotterdam

De gemeente Rotterdam veilt in 2018 de huurrechten voor drie tankstationlocaties in de stad. Het gaat om een Texaco-station en om twee Esso-locaties. Eén van de locaties beschikt sowieso over een wasgelegenheid. Inzet van de veiling is het 15-jarige huurrecht op een van deze tankstationlocaties. De internetveiling vindt plaats op donderdag 27 september.

Het tankstation aan de Vaanweg draagt op dit moment de kleuren van Texaco. De locatie ligt in het zuiden van de stad. Het is een belangrijke route voor verkeer van en naar Rotterdam-Zuid. Het eerste Esso-station ligt aan de Molenlaan 333 in de wijk Hillegersberg-Schiebroek. Het gaat om een locatie ten noorden van de A20. De tweede Esso-vestiging die geveild wordt, ligt aan de Vredenoordkade 2 in de wijk Kralingen-Crooswijk (zie foto).

Huurrecht voor 15 jaar

Het huurrecht van de tankstationlocaties geldt voor een periode van 15 jaar. Dit huurrecht zal worden gecombineerd met een afhankelijk recht van opstal. Op basis van de huurovereenkomst is aan de gemeente Rotterdam een uniforme huurprijs per vierkante meter verschuldigd. De retributie voor het recht van opstal wordt berekend op basis van de volumeomzet door middel van een – eveneens uniforme – vergoeding per 100 liter omgezette brandstof.

Het pre-bid voor deze veilingen moet uiterlijk op donderdag 20 september om 10.00 uur zijn ontvangen door notaris mr. C.A. de Zeeuw van het kantoor van Pels Rijcken Drooglever & Fortuyn in Den Haag. Biedboeken kunnen van 15 juni tot en met 24 augustus via deze pagina van de gemeente Rotterdam worden aangevraagd.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.