roll-over, Star, tankstation, Polen, Duitsland, carwash, Washtec

Star tankstations versnelt wasproces dankzij innovaties

De wasfrequentie van Star tankstations is verhoogd met twee seconden in vergelijking met mei 2017. De concepten ‘Wash & Pay en ‘Drive-in’ hebben bijgedragen aan de versnelling van het wasproces. De in totaal 400 wasinstallaties van het Duitse Star tankstations leveren daardoor iedere 9 seconde een schone auto af. De wasfrequentie van het van oorsprong Poolse bedrijf is omhoog gegaan en dat komt volgens het bedrijf in deze tijd van het jaar goed uit. Stuifmeel en insecten zorgen namelijk voor veel ongenoegen onder automobilisten. 

Door twee nieuwe serviceoptie’s kan de wassnelheid in de roll-overs bij de tankstations omhoog. De tijden tussen de wassingen kunnen door Drive-In en Wash & Pay verlaagd worden. Die laatste innovatie is een betaalconcept. Het houdt in dat als de wasinstallatie vrij is, gelijk gewassen kan worden. De klant kan tijden het wasproces op het gemakje in de shop afrekenen of kan dit na het wassen doen, waardoor de doorlooptijd van een machine sneller is. De Drive-in service houdt in dat klanten tijdens het wassen de auto niet meer uithoeven. Uit onderzoek blijkt volgens Star tankstations dat de helft van alle wassers in de auto wil blijven tijdens het wassen. Ook wanneer het regent is het een uitkomst, de klant kan lekker achteroverleunen in de eigen auto en hoeft niet in de regen en kou te gaan staan.

Mei

Het mooie weer in mei heeft er volgens het bedrijf niet alleen voor gezorgd dat mensen helemaal in zomerse sferen verkeerden, het zorgde ook voor veel vieze auto’s, tot frustratie van de bezitters. Volgens Star tankstations moeten mensen wel goed opletten bij het reinigen van de auto, de pollen kunnen lakschade veroorzaken helemaal in combinatie met zand, dat ook veel op auto’s zit. Het bedrijf zegt dat autobezitters zich zelfs bij vergaande vervuiling geen zorgen hoeven maken om de autolak, de auto wordt effectief gewassen. De auto’s kunnen gewassen worden bij de roll-overs, wasboxen en bij sommige stations zelfs in wasstraten.

Star is het tankstationmerk van Orlen Duitsland. Sinds 2003 heeft het bedrijf meer dan 570 tankstations in het noorden van Duitsland. De onderneming zetelt in Elmshorn bij Hamburg en is onderdeel van de Poolse olie- en energiegroep PKN Orlen Sa, dat is met een jaaromzet van zo’n 23 miljard euro in 2017 het grootste bedrijf is in Centraaloost-Europa.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.