politie, belgie, carwash, vlas

Zeven overtredingen na controles op carwashes in regio Kortrijk

De politiezone Vlas heeft zeven carwashbedrijven gecontroleerd en is daarbij diverse overtredingen tegengekomen. Op vrijdag 15 juni controleerde de politie samen met inspectiediensten vier bedrijven in Kortrijk en drie bedrijven in Kuurne, een dorp dichtbij Kortrijk. 

Het ging om een multidisciplinaire controle, opgezet door de Politezone Vlas en uitgevoerd in samenwerking met de inspecteurs van het Toezicht op de Sociale Wetten (TSW), de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (WASO), de Rijksdienst voor Sociale Zekerheid (RSZ), het Rijkinstituut voor de Verzekering van Zelfstandigen (RSVZ), de Rijksdienst Voor Arbeidsvoorziening (RVA) en de Vlaamse Sociale Inspectie. De coördinatie en leiding van de operatie waren in handen van de lokale recherche. In totaal namen zeven politiemensen en elf controleurs van de inspectiediensten aan de actie deel.

Overtredingen

Tijdens de bezoeken van de verschillende diensten aan de carwashes, werden meerdere overtredingen vastgesteld. Om welke bedrijven het gaat meldt de politie niet in verband met privacy en de lopende onderzoeken, daarnaast wil men de bedrijven die wel in orde zijn, niet in in verlegenheid brengen. De algemene resultaten zeggen genoeg.

Er werd een onderzoek ingesteld naar schijnzelfstandigheid op één van de bezochte locaties. Daarnaast werd er nog een onderzoek ingesteld naar de aangifte van zelfstandige in bijberoep. Er werden drie inbreuken tegen de aangifte van tewerkstelling (Dimona) vastgesteld. Ook werden in twee gevallen inbreuken op de deeltijdse arbeid vastgesteld en was er een persoon aan het werk zonder arbeidsovereenkomst. De politie laat weten dat dergelijke controleacties samen met de inspectiediensten zeker vaker gaan plaatsvinden. Het moet daarnaast een schrikeffect hebben en laten zien dat malafide en illegale economie in Kortijk, Kuurne en Lendelede aangepakt wordt.

Lees ook:

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.