politie, police

Video: Dierenmishandeling in de wasbox

Een carwasheigenaar in Warren in de Amerikaanse staat Michigan keek onlangs vol afschuw de beelden van zijn beveiligingscamera terug. Wat hij op de beelden zag was een vorm van zware dierenmishandeling. Drie mensen gebruikte de hogedrukspuiten op twee honden in zijn wasboxen.

De eigenaar van Wash-Stop, de carwash waar de mishandeling plaatsvond reageert vol ontzag op de video. Op de video is volgens hem te zien hoe bang de honden zijn. Een medewerkster zag het voorval gebeuren toen ze dat weekend op de livestream van de camera’s op haar telefoon keek. Volgens haar werden de honden met de carwashchemie ingespoten en afgespoeld met een hogedrukspuit. Nieuwswebsite Wxyz sprak de vrouw die vertelde dat het niet om aan te zien was, zo verschrikkelijk. Volgens haar kan de hogedrukspuit serieus leed veroorzaken bij dieren.

Vervolging

Rechercheurs van het politiedepartement van Warren geven aan dat ze een verzoek indienen bij een openbaar aanklager om degene die betrokken zijn bij de dierenmishandeling aan te mogen pakken. Per hond zou een aanklacht moeten worden ingediend. Daarnaast kijken ze of de honden uit huis geplaatst kunnen worden. De verzoeken zijn al ingediend.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.