law, rechtbank, rechtszaak

Schikking van meer dan twee ton in discriminatiezaak bij carwash

Car Wash Headquarters heeft toegezegd om 225.000 dollar te betalen in een discriminatie schikking. Dit werd bekendgemaakt door de Amerikaanse commissie voor gelijke gerechten. Het zou gaan om de schikking in een zaak van rassen discriminatie in de Amerikaanse staat Alabama. 

Het bedrijf dat de schikking treft, opereert ook onder de namen Mister Car Wash en Mister Hotshine. Een Afrikaans-Amerikaanse medewerker genaamd Antonio Purdom en mensen van dezelfde origine met dezelfde kwaliteiten, kwamen onterecht niet in aanmerking voor managementposities en andere hogere functiegroepen. Het gebeurde volgende commissie bij locaties in de omgeving van de regio Birmingham.

Blanke medewerkers

Volgens de commissie heeft het bedrijf voorrang gegeven aan minder gequalificeerde blanke werknemers. Sommigen zonder relevante werkervaring werden gepromoveerd boven zwarte werknemers, in sommige gevallen werden ze zelfs gevraagd om de blanke werknemers te trainen.

Het geld dat wordt betaald dekt verloren lonen en schade geleden door een driejarig decreet. Het Car Wash Headquarters heeft meer dan 250 carwashes in beheer in 21 verschillende staten en heeft meer dan 8000 mensen in dienst. Als onderdeel van de regeling gaat het bedrijf ook een nieuw promotieproces opzetten en worden speciale anti-discriminatie trainingen in Alabama gegeven. Ook wordt een speciaal noodnummer opgezet waar werknemers discriminatie kunnen melden.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.