mazda, hoge druk, wasbox, carwash

Video: Verdachte dierenmishandeling reageert op wassen honden in wasbox

De man die onlangs zijn honden in een reguliere wasbox probeerde te wassen met de hogedrukspuit in het Amerikaanse Warren, reageert na een tijd op de commotie die is ontstaan. In een interview met 7 Action News geeft hij aan dat het nooit zijn intentie is geweest om de dieren pijn te doen.  

Hij biedt in de video zijn excuses aan voor de verkeerde inschatting die hij maakte door de honden in een wasbox te wassen. Eerder lieten we hier al zien wat er precies gebeurde. Het voorval zorgde voor veel ophef in de lokale gemeenschap.

Mishandeling

Hij zegt de honden eerder die dag te hebben gered van een baasje die de dieren flink had verwaarloosd. Thuis probeerde hij de dieren schoon te maken met een tuinslang maar toen dat niet werkte ging hij voor het grof geschut. De man heeft de dieren uiteindelijk overgedragen aan een vriend omdat hij ze zelf niet kon houden.

Hij heeft ze daarvoor nog wel naar een dierenkliniek gebracht waar werd vastgesteld dat er verder niets aan de dieren mankeerde. Ondanks dat wordt hij nog wel aangeklaagd voor het mishandelen van de dieren. De man heeft zichzelf inmiddels bij de politie aangegeven.

Lees ook: Video: Dierenmishandeling in de wasbox

Auteur: Thom Mandos

Autoliefhebber met een voorkeur voor een schone auto. Thom Mandos is vaste redacteur van vakblad CarwashPro en zo nu en dan schrijft hij voor wat andere titels van ProMedia.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.