Toyota Medemblik

Toyota Botman sluit, wasboxen blijven voorlopig open

Toyota Botman is gesloten. Na het instorten van het dak van de werkplaats in Medemblik werd uiteindelijk toch besloten om het filiaal te sluiten. De wasboxen bij het pand blijven voorlopig nog wel 24/7 geopend. De wasinstallatie zal echter vanaf 1 oktober gesloten zijn. Abonnementhouders wordt gevraagd om een formulier in te vullen zodat het openstaande bedrag terug betaald kan worden. 

Eind mei stortte het dak van de werkplaats van het Toyota filiaal in Medemblik in tijdens hevige regenval. Een werknemer van de werkplaats kon daarbij net op tijd wegkomen, zodoende raakte daarbij niemand gewond. De nasleep zorgde echter voor veel gedoe. Uiteindelijk werd besloten om het filiaal te sluiten. Alle werknemers blijven in dienst en kunnen verder aan de slag op de vestiging in Zwaag.

Verzekering

De schadeafhandeling met de verzekering bleek een stuk langer te duren dan het bedrijf had gehoopt. Na inspectie van het ingestorte dak bleek dat de schade veroorzaakt was door wateraccumulatie; een opeenhoping van een extreme hoeveelheid water tijdens extreme regenval. Het bleek een nieuw fenomeen dat het gevolg is van de klimaatverandering. Uiteindelijk volgde een flinke strijd met de verzekeringsmaatschappij die in eerste instantie niets wilde uitkeren. De zaak werd op het hoogste niveau besproken en uiteindelijk werd geoordeeld dat er toch betaald gaat worden.

De werkplaats en het magazijn kunnen volgens een persbericht echter niet zomaar worden opgelapt. De houten dakspanten zijn versplinterd en hebben de muren naar buiten gedrukt. De enige optie zou zijn om het achterste gedeelte te slopen en herbouwen. Echter vonden ze dat het niet reëel zou zijn een volledig nieuwe werkplaats achter een pand van 60 jaar oud te bouwen. Na 47 jaar valt daarom het doek voor Toyota Botman in Medemblik. Het bedrijf blijft verder gaan in Zwaag.

Auteur: Thom Mandos

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.